Snart dags för Kammarmusikfestival

NORA. För femte gången anordnar Nora Bergslagens Kammarmusikförening sin Kammarmusikfestival i Nora med omnejd den 17-21 juni.

Klicka på affischen för större format.

Tiden går fort och det är redan dags för en ny Kammarmusikfestival i Nora. Och parallellt med festivalen kommer en orkesterkurs för ungdomar att hållas, samt en kurs för vuxna i ensemblespel på Åkerby Herrgård.

Konstnärlig ledare för Kammarmusikfestivalen är, precis som tidigare, Katarina Andreasson, 1:e konsertmästare i Svenska Kammarorkestern, dirigent och professor vid Musikhögskolan Örebro universitet.

Årets festival bjuder på en stor bredd både vad gäller musik som instrument. Festivalprogrammet startar lördagen den 17 juni i Nora kyrka med den kvinnliga saxofonkvartetten Rollin´Phones. På söndagen framträder den berömda Lubotskytrion i Vikers kyrka. Trion består av Mark Lubotsky, violin, Katarina Andreasson, viola, och Olga Dowbusch-Lubotsky, cello. På måndagskvällen bjuds på en sonatafton med Katarina Andreasson och pianisten Mats Jansson i Nora kyrka.

På tisdagen den 20 juni blir det Afternoon Tea med Blåskvintett på Bryggeriet i Nora innan festivalen avslutas med en festkonsert med alla kursdeltagare samt ett uruppförande av gitarrkonserten ”The Visit”, komponerad av Björn J:son Lindh med Magnus Gutke som gitarrsolist.

Mer information finns på www.norakammarmusikfestival.nu.

Posted by on 30 maj, 2017. Filed under KULTUR/NÖJE,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.