Snart dags för Stadra Vinterscen

LANDET STADRA. Om en och en halv vecka är det dags för Stadra Vinterscen 2020, något som många längtat efter sedan sommarscenen på Stadra Teater slog igen för säsongen. Årets föreställning heter ”Gösta Berling på svag is” och föreställningarna ges lördagen den 22 februari och söndagen den 23:e.

År 2009 var första gången teaterdirektören, skådespelaren och allkonstnären Magnus Wetterholm presenterade Stadra Vinterscen. Den första föreställningen spelades ute på Greckens is då artisten Annika Göran och Mr Stadra Magnus Wetterholm medverkade och sedan dess har man hållit på – och utvecklat vinterscenen.

Publiken i år kommer att få möta samma ensemble som gav ”Ispiruetter med Gustaf Fröding”, den föregående vinterns stora framgång. Så här beskriver Stadra Teater årets föreställning.

”Selma Lagerlöfs bok är en av de stora litterära hållpunkterna i vårt land. På vår vinterscen vill ensemblen locka in publiken i hennes värmländska 1820-tal, det som Selma Lagerlöf beskrev med passion, vildhet, spänning, sorg och med stor glädje. Ingen generation tycks få nog av denna långdansen kring Lövens långa sjö.”

Som vanligt ramas vinterscenen in av marschaller, eldkasar och varm buljong i pausen. En skönhetsupplevelse som får värma frusna februarisjälar.

Medverkande: Magnus Wetterholm, Eva Haldert, Lasse Forss samt Barbro Järliden.

Biljetter finns på: www.nortic.se  – www.stadrateater.se eller Stadras Foajé 0587 311 305.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.