Snart dags för Viker triathlon

vikertriathlonVIKER. En gång är ingen gång men två gånger blir en tradition. Nästa lördag går startskottet för den andra upplagan av Viker triathlon mellan Älvhyttan, via Dalkarlsberg till målet i Skrekarhyttan.

Triathlontävlingar blir allt populärare och arrangörerna av Viker triathlon fick blodad tand efter fjolårets premiärtävling. Lördagen den 20 juli, med start klockan 11, ska det simmas, cyklas och löpas igen.

Längden på sträckorna är ungefär som Utmaningen i Nora. Man ska sima 200 meter, cykla 8,5 kilometer samt löpa 2 kilometer. Nytt för i år är att man kan anmäla stafettlag där tre deltagare tar varsin sträcka.

Skillnaden mot Utmaningen i Nora är att halva cykelsträckan går på grusväg och att halva löpavsnittet går på en träningsbana för travhästar och uppfattas som tyngre.

Under premiärtävlingen 2012 startade 20 deltagare och arrangörerna hoppas på ett nytt rekord i år. Viker triathlon blev dock en riktig folkfest och mängder av åskådare trängdes utmed banan och vid målet i Skrekarhyttan.

2 Comments

  1. Ursäkta, men det här verkar var lite som svarta vinbär och jojo, dvs trend

    Alla skall satsa på det här och så blir man för många och det hela ”skiter” sig.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.