Sökandet efter försvunna kvinnan fortsätter

KOPPARBERG. Sökandet efter den kvinna som under torsdagen försvann från Koppargården i Kopparberg fortsätter under fredagen med full kapacitet. Polis, militär och frivilligorganisationen Missing People deltar i sökandet.

Den kvinna i 70-årsåldern som vid 10-tiden på torsdagen rapporterades försvunnen från äldreboendet Koppargården i Kopparberg är ännu inte återfunnen. Sökandet har pågått under natten till fredagen och intensifieras under fredagsmorgonen, då ett 70-tal personer från försvaret kommer att finnas med i sökandet och där Missing People kommer att ansluta. Polisen har motorcyklar från Dalarna på plats och om vädret tillåter kommer man att använda sig av såväl helikopter som drönare i sökandet.

Den försvunna kvinnan är alltså i 70-årsåldern och har en begynnande demenssjukdom. Kvinnan är cirka 170 centimeter lång, har kortklippt brunt/grått hår och normal kroppsbyggnad. Kvinnan har god kondition och har kapacitet att gå långa sträckor. Vid försvinnandet var kvinnan klädd i en gråfärgad vinteroverall med reflextexten ”Posten” tryckt på ryggen.

Polisen arbetar nu efter tips från allmänheten och uppmanar den som anträffar kvinnan att omedelbart kontakta regionledningscentralen i Örebro på telefon 114 14 eller om det är ett akutläge 112. Polisen uppmanar den som hittar henne att inte släppa kvinnan ur sikte, utan stanna kvar med henne på platsen till dess polis kommer till platsen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.