”Solis” tar över LIF Lindesberg

LINDESBERG. Det blev en kort sejour för Erik Axelsson som tränare för LIF Lindesberg. I måndags blev det klart att Axelsson och LIF bryter kontraktet och nu blir det Rickard ”Solis” Eriksson Nelson som tar över ansvaret.

Att Erik Axelsson väljer att tillsammans med LIF Lindesberg bryta kontraktet anges vara på grund av personliga skäl. Erik kommer inte att ha någon roll alls i LIF i fortsättningen.

In kommer istället förre spelaren Rickard Eriksson Nelson, som fungerat som assisterande tränare under Axelsson. Till sin hjälp får han fortsatt Gustaf Ekström.

– Vi har fullt förtroende för Rickards ledning och han har visat sig vara en driven och kompetent tränare och ledare. Dessutom tillsammans med spelande assisterande tränaren Gustaf Ekström så kommer killarna i laget ha bästa möjliga stöd och ledning, uttrycker Ricky Nordahl LIF Lindesbergs sportchef.

Rickard Eriksson Nelson är ingen duvunge och kan LIF Lindesberg utan och innan. Som spelare var han en spelskicklig motor och i ett pressmeddelande skriver LIF att Solis ser fram mot de kommande matcherna med stort hopp.

– Till att börja med så vill jag tacka Erik för den tiden vi har samarbetat och arbetat hårt tillsammans med laget. För egen del känns det väldigt spännande och bra med det förtroende jag har fått. Jag stöttar Eriks beslut fullt, säger Rickard.

– Nya viktiga poäng står på spel redan på lördag. Efter matchen mot Önnered borta har vi nu två tunga skador att arbeta med i Jesper Jakobsson, där säsongen nu är över, och Gustaf Ekström, som sannolikt inte kan spela nu på lördag mot Varberg. Det betyder att nya konstellationer och unga förmågor får chansen att visa upp sig på lördag, fortsätter Rickard.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.