Glassfabrikören Anders Kadesjö premiärade för trettonde gången.

Sommaren är här – Noraglass har öppnat

NORA. Det allra säkraste tecknet på att våren är långt gången och sommaren snart i faggorna är när Noraglass öppnar luckorna vid glasstorget i Nora. Och av köerna att döma är det många som längtat.

-Jag har ingen aning om vad den här sommaren kommer att innebära, säger glassfabrikören Anders Kadesjö öppenhjärtligt.

För trettonde gången är det Anders Kadesjö som slår upp luckorna och öppnar Noraglass. Åren går snabbt och Anders säger att han i år inte har varit det minsta nervös – trots ett skitvirus som härjar och ingen vet hur sommaren kommer att se ut.

-Nej, vi kör som vanligt. I år har vi inga nyheter, men har också valt att inte höja priset trots att råvarorna gått upp i pris. Vi tyckte att förra sommaren fungerade så bra att vi lät menyn vara exakt densamma.

Men såklart är det mesta osäkert under Coronapandemin. Anders och Lena Kadesjö har därför möblerat om lite på Glasstorget och satt upp skyltar som värnar om avstånd och förnuftighet.

-Än så länge är allt som vanligt, trots Corona, säger Anders Kadesjö efter en första halv dag. Nu kan vi bara hålla tummarna för att det inte blir värre.

Noraglass ser till att ganska många skolungdomar får ett sommarjobb och Anders Kadesjö har sett till att det kommer att bli likadant i sommar.

-Vi har förberett ett schema med färre timmar än andra somrar, men alla som vi har kommer att få jobba. Det blir några färrre timmar bara.

Noraglassen 2020 kommer förstås att bli en succé, precis som de flesta andra år. Under tiden 24i intervjuar Anders Kadesjö kommer flera kunder fram och tackar för årets första upplevelse med Noraglass.

Vanilj, hasselnöt och päron stod på smakmenyn under premiärdagen och ingen verkade vara missnöjd.

-Tack Anders, sade en nöjd kund som avbröt intervjun. Jag älskar päronglassen.

Lena Kadesjö gör någon glad med årets första Noraglass.
En skylt helt enligt Anders Tegnells instruktioner.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.