Spännande och intensiv helg

TomasDriver man en interaktiv nättidning, som kollegan Anna och jag gör med 24i, tar den här veckans händelser tankarna till en ny nivå. Jag tänker såklart på den tragiska händelsen i Kumla där en 13-årig flicka, utsatt för nätmobbing, tog sitt liv. De flesta läsare på 24i är sannolikt betydligt äldre, men mobbare och mobbade finns även bland vuxna. Jag är glad att vi bestämde oss för moderering av varenda inlägg på 24i, men inser att det ändå skulle kunna smita förbi en otrevlig kommentar i ett läge när man är stressad. Ämnet är oerhört viktigt att diskutera.

Men fredag idag och jag sitter precis med planeringen för helgen. Ska bli en trevlig helg med två viktiga sporthändelser i centrum. I morgon lördag spelar Lindesberg Volley den första SM-kvartsfinalen mot Sollentuna, hemma i Lindesberg Arena. Och på söndag spelar förhoppningsvis LIF Lindesberg säsongens sista handbollsmatch, också den hemma i Arenan mot Alstermo.

Serielunken i volleybollens Elitserie skapar inte alltid puls, det håller nog de flesta med om. Men när nu äntligen SM-slutspelet drar igång och när varje match blir viktig börjar hjärtat slå snabbare. Sollentuna i kvarten låter som en bekväm uppgift, men 08-laget har en stigande kurva och har fått in en amerikanska av klass. För Lindesbergs del handlar mycket om att få alla sjuka och skadade spelare spelklara. Anna Rönnbäck och Nadya Greseva är tillbaka och vi får nu hålla tummarna för att även Emily Stockmans rygg hinner bli bra. Kul dessutom med match klockan 18 en lördagskväll.

Och så var det LIF Lindesberg. Efter en säsong som inte blivit riktigt vad publik och spelare tänkt sig är det nu dags för sista omgången av Allsvenskan. Alstermo låter som en fredlig avslutning hemma i Arenan, men även LIF Lindesberg kan råka ut för en Bofors – det vill säga taska till allting med lite nervdaller när allt redan verkar klart. Jag gissar på fullt hus på söndag och hoppas på ett jävla liv i hallen.

Fortsättningen med LIF är ju faktiskt än mer intressant. Om man förutsätter att laget spelar i Allsvenskan även nästa säsong måste styrelsen och klubbchefen Sjöberg börja agera redan på måndag. LIF-truppen är för tunn idag och laget behöver förstärkas om inte samma situation ska bli fallet nästa säsong.

Men först fredagskväll. Frugan jobbar fram till kvällen och jag har lovat fixa middag. Började med att köpa vin, rött såklart. Sen ringde hustrun och beställde lax i någon form. Fel från början alltså. Antingen får det bli lax med rött eller måste jag köpa nytt vin. Men det löser sig nog.

Googlade lite på nätet efter smarriga recept och inser att jag ändå måste åka ned till ICA. Tror det blir ungsbakad lax och en hummersås. Kanske pressad potatis till?

Frågan är hur jag ska göra för att få med kvinnornas afrodisiaka – räkorna – i den här anrättningen? Kan jag slänga i några räkstjärtar i såsen och hoppas på effekt eller måste jag fixa till en toast Skagen också för att förbättra oddsen? Så får det bli, så kan jag lägga ut toasten på 24i matrecept. Två flugor på smällen.

Och funkar det inte är det fredag snart igen…

Ha en mysig fredagskväll nu!

1 Comment

  1. Man kan inte göra alla till lax sa vår herre, när han skapade sillen.
    Nej, man kan inte göra torskarna till lax heller. Haha.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.