Spännande utställning på Sandbergs

NORA. Sandbergs Bosättningsaffär i Nora fortsätter sina högklassiska glasutställningar och under lördagen var det vernissage för en spännande utställning med glasblåsaren Micke Johansson från Örsjö i Småland.

– Det jag gör är tekniskt avancerat, säger Micke Johansson själv. Det är mycket färg och rena former.

Micke Johansson är en annorlunda glaskonstnär i Sverige. Han gör nämligen allt själv. När andra hyr in slipare eller formbyggare, väljer Micke att göra tvärtom.

– Visst är jag konstnär, men jag är minst lika mycket hantverkare, säger han.

Han arbetar hela tiden, men produktionen blir ganska måttlig. Ointresserad av att mångfaldiga sina alster. En enda ariel kan ta upp emot två veckor att göra.

– Jag gör allt från ax till limpa, säger han. Jag vill inte sälja mina saker i varuhus och jag är inte intresserad av den typen av försäljning.

Micke Johansson har med åren blivit erkänd i stora delar av glasvärlden och har väckt stor uppmärksamhet på en gigantisk mässa för glasblåsare. Ändå väljer han att ställa ut i lilla Nora – och det är inte första gången.

– Jag var här första gången 2005, berättar han. Jag har en bra relation med Fredrik (Sandberg) och jag har alltid känt mig välkommen. Och även jag måste ju ut och visa upp mig.

Hans glaskonst är spännande, vacker och den väcker nyfikenhet hos betraktaren. Vackra, rena former och spännande färgsättning fångar först in den som tittar, men en närmare titt visar figurer som drakar och skeppsvrak.

– Jag vill berätta en historia med mitt glas, säger Micke. I den här arielen ser man drakar på båda sidorna när man tittar närmare och det kommer från en pjäs av Shakespeare.

Micke Johanssons utställning visas i Sandbergs utställningshall till och med den 15 september och den som gillar glaskonst bör inte missa den.

Posted by on 12 augusti, 2018. Filed under HÄLLEFORS B,KULTUR/NÖJE,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 kommentar till Spännande utställning på Sandbergs

  1. I-C Ceder

    13 augusti, 2018 at 16:40

    Bra artikel – och utställning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.