Kerstin Åkerstedt överlämnade presentcheck, diplom och blommor till Christian Kokvik, Roland Hellsing och Rickard Larsson.

Sparbanksstiftelsen var den hemlige donatorn

LINDESBERG. Nu avslöjar Manskören Harmoni att det var Sparbanksstiftelsen som var den extra sponsor som sedermera täckte kostnaderna för att kunna ”livesända” årets Caprice i Lindeskolans aula till de som inte fått tag på biljetter.

-Vi är förstås mycket tacksamma mot Sparbanksstiftelsen och det kan även den publik på cirka 100 personer som löste entré till Lindeskolans aula vara som fick se Capricen till en mycket rimlig slant, säger Harmonis ordförande Roland Hellsing.

Det har av någon anledning varit lite hemligt. Manskören Harmoni fick under våren ett extra bidrag från någon hemlig bidragsgivare, som passade alldeles utmärkt till att använda till de personer som valde att boka en plats i Lindeskolans aula för att se årets Caprice. Arrangemanget med att livesända till den intilliggande lokalen var dyrt och riskfyllt, men i brist på att kunna erbjuda biljetter till någon av föreställningarna valde manskören att göra ett försök.

Det var då julklappen, eller vårklappen, från Sparbanksstiftelsen kom. Vid en ceremoni i början av maj delade Sparbanksstiftelsen ut 15000 kronor till Harmoni som ett vårstipendie.

– Vi hade tidigare, innan vi fick stipendiet, beslutat att visa Capricen på storbild via länk i Lindeskolans aula. Biljettpriset sattes till 240 kronor för att täcka de merkostnader som länkningen medförde, säger Roland Hellsing. När vi senare fick vetskap om det kommande bidraget från Sparbanksstiftelsen använde vi de pengarna till att finansiera länkningen och kunde därmed sänka priset till 100 kronor.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.