Lindlövens förre tränare Jussi Salo blir ny huvudtränare i AIK.

Spelschemat klart för Lindlöven

LINDESBERG. Spelschemat för Allettan i ishockey är äntligen spikat och för Lindlöven väntar en riktigt tuff period där 18 matcher ska spelas mellan den 27 december och den 18 februari.

– Det blir en tuff serie, men det ser helt okej ut, säger Lindlövens tränare Jussi Salo.

Allettan Norra kommer att bli en intensiv serie för alla inblandade lag. Långa resor och skadebekymmer kommer att kunna avgöra. Alltså är det fler utmaningar än spelet på isen som kommer att bli oerhört viktiga.

– Det tuffaste blir nog att kunna släppa en match direkt och börja fokusera på nästa, säger Jussi Salo. Speciellt under perioden 20 januari till den 22 februari då vi spelar 9 matcher på 19 dagar och har två långresor upp till norr.

De flesta lag som nu ska gå in i Allettan är lite skadeskjutna efter en 22 matcher lång grundserie. Det är osannolikt att ett lag ska klara hösten utan skador. En del lag har dessutom fått se spelare plockas upp till Allsvenskan, och bland annat har ju Lindlövens back David Berg skrivit på för resten av säsongen för AIK. Kan lagen i Allettan fylla på med några fräscha spelare kan det vara mycket viktigt.

– Visst är det viktigt att ha en bred trupp, säger Salo. Vi är ute på marknaden och letar framför allt efter en back, men ingenting är klart än.

Långresorna är något som definitivt kommer att spela in. Lindlöven spelar dubbelmatcher de helger man ställs mot motståndare från norr. Hur lagen hanterar långa resor, återhämtning och hotellboende blir en avgörande faktor. Skulle man drabbas av skador i en lördagsmatch är det näst intill omöjligt att låna in ersättare till en bortamatch som spelas 100 mil bort.

– Om vi inte lånar in spelare från Luleå, skämtar Jussi Salo.

Har du hunnit titta på era nya motståndare?

– Jo, jag har scoutat ganska mycket på sistone och det ska bli väldigt spännande att möta nya lag. Jag vet inte om norra serien är bättre eller sämre än den västra, men spelet var mycket öppnare i norr, med fler matcher som slutade 9-5 eller 8-6.

Betyder det att ni kan hålla fast vid den spelidé ni haft under hösten?

– Vi kommer inte att göra några stora förändringar. Vi är bättre förberedda än förra året och gör vi jobbet borde vi kunna skapa mycket målchanser i Allettan.

Lindlövens matcher i Allettan

27 dec VIK Västerås-Lindlöven

29 dec Lindlöven-VIK Västerås

3 jan Mariestad BoIS-Lindlöven

13 jan Piteå HC-Lindlöven

14 jan Örnsköldsviks HF-Lindlöven

20 jan Lindlöven-Kalix HC

21 jan Lindlöven-Bodens HF

24 jan Lindlöven-Mariestad BoIS

27 jan Östersunds IK-Lindlöven

28 jan Borlänge HF-Lindlöven

31 jan Lindlöven-Skövde IK

3 feb Lindlöven-Borlänge HF

4 feb Lindlöven-Östersunds IK

7 feb Skövde IK-Lindlöven

10 feb Bodens HF-Lindlöven

11 feb Kalix HC-Lindlöven

17 feb Lindlöven-Örnsköldsviks HF

18 feb Lindlöven Piteå HC

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.