Magnus Wetterholm med en av många blomsterbuketter från sommarföreställningarna med Stadra Teater.

Stadra Teater kastar in handduken

STADRA. Corona-pandemin slår hårt mot alla planerade evenemang i sommar. Nu har även Stadra Teater och teaterdirektören Magnus Wetterholm kastat in handduken.

Självklart påverkar Coronapandemin även Stadra Teater, vår publik och våra medarbetare. Därför flyttar vi vår uppsättning av Hjalmar Bergmans komedi ”Dollar” till sommaren 2021, skriver Magnus Wetterholm i ett pressmeddelande.

Beslutet om att ställa in sommarens föreställning är förstås både tråkigt och självklart. Men beslutet bygger på omtanke om såväl publik som medarbetare och Magnus Wetterholm summerar läget som att det varken är möjligt eller lämpligt.

– Glädjen som vi förknippar med den tänkta uppsättningen och med pjäsen blir utbytt mot virusfrågor. Att nu göra en stor uppsättning inför en fåtalig publik är inte rätt. Restriktionerna tillåter ju endast maximalt 50 i publik. 2020 blir det första året sedan starten 1998 som vi på Stadra Teater inte har möjlighet att möta en levande publik, skriver Magnus Wetterholm.

– Vi finner det oerhört sorgligt att denna sommar inte få dela med oss av platsen Stadra med all dess skönhet och den trolska magin över sjön Grecken. Och med en uppsättning där glädje, tankar kring moral, pengar och kärlek fått leda publiken in i vår teatervärld.  

Nu planerar Stadra Teater att istället göra en mindre filmatisering av Hjalmar Bergmans enaktare Herr Sleeman kommer. Den filmade versionen av pjäsen kommer sedan att läggas ut på youtube i juli eller augusti.

– Därtill startar vi repetitioner av Ylva Eggehorns nyskrivna monolog Det kom så mycket emellan, som kommer ha premiär i Stadras Foajé, Nora, på Bergslagens minsta teater under hösten. Förutom detta påbörjar vi ett efterlängtat projekt, att färdigställa en jubileumsbok med tänkt utgivning 2023, då Stadra Teater fyller 25 år. 

Teaterdirektören och konstnärlige ledaren Magnus Wetterholm har förmodligen haft en tung period innan beslutet, men vill hitta en väg ut ur Corona-pandemin.

– Vi tänker framåt och vi hoppas att all vår publik håller sig frisk och kry. Ord som idag fått en djupare innebörd. 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.