Stadra Teater visar e-filmer på Youtube

STADRA. På midsommarafton klockan 09.00 släpper Stadra Teater sin första film ”kan inte publiken komma till platsen så får plasten komma till publiken”. Mellan 10 och 20 olika filmer kommer att läggas ut på Youtube.

Den traditionella sommarföreställningen på Stadra Teater tvingades ställa in och för den stora och trogna publiken väljer man att i år hitta andra vägar för att möta gammal och ny publik.

-Tittare får bland annat möta Magnus Wetterholm, aktör och konstnärlig ledare av Stadra, samt skådespelaren Rune Jakobsson på en mängd olika platser invid bruksanläggningen Stadra gård. Tittare får möta alltifrån bilder från det gamla badhuset till de mystiska jordkällarna, från en rundvandring i skulpturparken till en vy över sjön Grecken. Till och med från den historiska platsen Wallins grotta, där träden majestätiskt bugar sig för vinden. Denna plats är döpt efter Johan Olof Wallin som bodde på Stadra i slutet av 1700-talet. I denna film gästas vi av biskopen i Västerås Mikael Mogren som berättar om den store psalmdiktaren. I en annan film kommer Eva Haldert, aktör på Stadra att framträda. Och mycket mer väntar, detta är bara början, skriver Stadra Teater i ett pressmeddelande dagen före Midsommarafton.

Filmerna är filmade och redigerade av Dragan Popovic, mångkunnig medarbetare på Stadra Teater, som bland mycket annat är en ytterst skicklig fotograf.

På Midsommarafton klockan 09.00 publiceras den första filmen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.