Pontus Lönnström i skogen under Rally Sweden. Foto: Junior-WRC

Stark JVM-debut av Pontus Lönnström

VÄRMLAND. Rallyföraren Pontus Lönnström från Järnboås gjorde i helgen debut i Junior-VM i Rally Sweden i Värmland. Tillsammans med kartläsaren Stefan Gustavsson från Ludvika slutade Pontus på en åttondeplats.

Det såg inte så lovande ut för Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson efter Rally Swedens första sträcka. Redan tidigt på premiärsträckan fick man en elak punktering och tappade flera minuter på konkurrenterna.

Lönnström hittade dock den fart som krävs under återstoden av rallyt och kunde i mål på söndagen konstatera att styrningen räckt till en åttondeplats i JVM-klassen.

– Det har vart ett ganska bra rally. Vi fick en dålig början, men det blev bättre mot slutet. Vi hade inte farten inledningsvis med kunde öka allt eftersom och tog även två sträcksegrar, så vi är nöjda, konstaterar Pontus.

Tävlingen vanns av svenska Tom Kristensson och Joakim Sjöberg. Nästa deltävling i Junior-VM körs den 4-7 juni på den italienska ön Sardinien. Nästa tävling för Pontus och Stefan blir om två veckor när premiären av Rally-SM körs i Vännäs.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.