Stiftelsen betalade tvättmaskin till Gyttorps Ridklubb

GYTTORP. Att tvätta utrustning till hästarna på Gyttorps Ridklubb är ingen barnlek. Men när klubbens stora industritvättmaskin gick sönder ställde Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse upp och köpte en ny.

En tvättmaskin på en ridklubb kan låta som något mindre viktigt, men utrustningen tvättas nästan varje dag och måste helt enkelt fungera.

– Det är superviktigt att sköta om utrustningen för att inte hästarna ska få skador. Schabraken som ligger under sadeln till exempel – de måste tvättas för att inte orsaka skavsår. Samma sak gäller täckena som hästarna bär på hösten och vintern. Annars drabbas djuren, verksamheten, medlemmarna och eleverna, berättar Linnea Cederborg, ordförande i Gyttorps Ridklubb.

Linnea testade att ta med utrustningen hem för att tvätta i den privata tvättmaskinen, men den maskinen var inte dimensionerad för grovtvätt.

– Det var för smutsigt och för tungt, så den pajade den med. För att ha råd med en ny grovtvättmaskin till ridklubben sökte vi och fick bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse. Bidraget betyder jättemycket för verksamheten. Nu är maskinen på plats i ridhuset där vi har värme och vatten, säger Linnea Cederborg.

Gyttorps Ridklubb har 170 medlemmar och 125 elever i veckan. Eleverna kommer huvudsakligen från Nora, men även från Hällefors, Grythyttan och Lindesberg. På klubben finns 12 ridskolehästar och ett privatstall. Förutom den vanliga ridskolan finns specialgrupper för dressyr och hoppning, gubbgruppen för äldre män, knatteridning, funktionsanpassad ridning, ridläger med mera.

– Och hösten 2019 invigde vi vår nya terrängbana som vi tror kommer locka en ny målgrupp. Den är vi riktigt stolta över, det är inte så många som har en sån här i området, säger Linnea Cederborg.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.