Stiftelsen bidrar till renovering

LINDESBERG. Sparbanksstiftelsen Bergslagen, Bergslagens Sparbanks ägare, har beslutat att bidra med 20000 kronor till Nyckelby bygdegårdsförening. Bidraget ska gå till en renovering av samlingssalen i bygdegården, där allt från allsångskvällar, julgransplundringar och buggkurser äger rum.

Nyckelby bygdegårdsförening har en lång historia. I över 100 år har man samlat folk från bygden och omkringliggande orter. Inte riktigt lika länge sedan är det inte sedan bygdegården fick en ordentlig upprustning, men parketten i samlingssalen har inte slipats sedan 1980-talet.

– Det här är en plats för alla, säger Caroline Kleber, ordförande i Nyckelby bygdegårdsförening. Vi har besökare från Arboga, Fellingsbro, Frövi och Lindesberg, bland annat.

Caroline Klebers engagemang i Nyckelby är nedärvt från pappa och farbror. Hennes farbror föddes 1913 och när han var barn var han med och plundrade julgranen i bygdegården.

– Julgransplundringen är en omtalad och uppskattad aktivitet, säger Caroline. Med hjälp av de 20 000 kronor som vi får från Stiftelsen kan vi fortsätta vara en mötesplats att längta till för alla som bor här, både gamla och unga.

Bygdegården är ofta uthyrd och bröllopsfester, dop och födelsedagskalas är vanligt förekommande. En gång om året, på nyårsdagen, håller också kyrkan en gudstjänst i lokalen.

– Vi är en aktiv förening och vi håller liv i bygden, säger Caroline.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.