Stina Larsson uttagen till landslaget

NORA. Stina Larsson från Nora har länge tillhört de bästa i sin åldersgrupp inom svensk tennis. I dagarna har Stina fått besked om att hon är uttagen till det U14-landslag som ska matcha i Finland i månadsskiftet.

– Stina förtjänar verkligen den här landslagsplatsen, säger tränaren i Lillåns TK, Andre Göransson.

Andre Göransson.

24i:s Anna Magnusson träffade Stina Larsson första gången för fem år sedan när hon var 8 år. Då hade Stina precis vunnit sin första tävling och var riktigt taggad inför framtiden.

24i träffade även Stina 2015, när tennishallen i Nora jubilerade, och Stina hade då vuxit ut till en av regionens bästa i sin åldersgrupp.

Utvecklingen har fortsatt i Lillån och nu är alltså Stina en av fem tjejer i Sverige som får åka på en nordisk juniorlandskamp i finska Karjalahti i månadsskiftet.

– Jag tror att det här är Stinas första officiella uppdrag i landslaget, säger tränaren Andre Göransson. Men Stina har jobbat jättehårt för att nå hit och förtjänar det.

Stina Larsson har tränat i och med Lillån sedan 2012, men tränaren i Lillån vill inte att Stina satsar 100 procent på tennisen.

– Stina är 13 år och det viktigaste är att hon har roligt, säger Andre. Idag kan man säga att Stina är en kombination av talang och träning, men det är väldigt viktigt att ha en balans mellan tennisen och livet med kompisar, utan tennis. Stina kan bli så bra hon själv vill, men det måste komma naturligt. Som tränare får jag nästan bromsa henne ibland. Tennisen måste vara rolig.

Göransson vet förmodligen vad han pratar om. Han är själv uppvuxen i Brasilien och såg tennisen som ett sätt att kunna flytta till ett annat liv.

– I Sverige är det inte riktigt som i Brasilien, säger Göransson. Stina är en jättetrevlig tjej som älskar tennis och tjejerna i hennes närhet älskar att hjälpa varandra, men mycket kan hända innan ett eventuellt proffsliv om några år. Stina har potentialen, men själv hoppas jag att det dröjer några år innan hennes bästa träningspass med mig kommer.

– Stina kan bli så bra som hon själv vill.

1 Comment

  1. HEJA STINA, DU ÄR BÄST!!!
    MASSOR AV LYCKA TILL FRÅN ADAM NOHLGREN MED FAMILJ!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.