Hela gänget samlat vid Åkerby efter 42195 meters löpning. Följecyklisterna är Linda Flodman och Linda Gilén.

Stockholm Marathon – på hemmaplan

NORA. Stockholm Marathon i juni blev tidigt inställt i rådande pandemi och loppet flyttades fram till den 5 september. Men inte heller idag gick det att arrangera folkfesten, och de anmälda deltagarna fick istället chansen att springa sitt eget Stockholm Marathon – på hemmaplan.

-Vi skulle ha sprungit i Stockholm, men nu gör vi det hemma istället, berättar Sandra Almer Carlson.

Fyra tuffa kvinnor från Nora blev såklart besvikna när även det framskjutna loppet ställdes in, men när organisationen kring Stockholm Marathon skickade ut ett mejl om att spring en mara på hemmaplan mellan den 4 och 6 september, fanns ingen tvekan.

-Vi skulle ju ha sprungit, så självklart springer vi så här istället, säger Marit Nilsson. Det blir lite tuffare än banan i Stockholm, men det får vi ta.

Runt om i Sverige springs det alltså maraton och klockan 10.15 på lördagsförmiddagen stod Elin Larsson, Sandra Almer Carlson, Marit Nilsson och Hanna Fridhamre på startlinjen utanför Bergslagsgrillen i Nora. På plats fanns också följecyklisterna Linda Flodman och Linda Gilén.

Farten på väg ut mot Born sattes upp för att stanna på en sluttid på drygt fyra timmar och man fortsatte sedan ut till Öskevik och vidare till Mårdshyttan, innan man fick ett avbrott mot asfalten när man sprang på grusväg på den norra sidan om Usken ner till Öskevik. Därefter blev det asfalt igen upp till Tjurskallen och åter i riktning mot Nora. De appar som Stockholm Marathon tagit fram säger till när löparna kommit upp 42,195 kilometer och den signalen nåddes i höjd med Åkerby Herrgård.

Kvinnorna lyckades inte hålla ihop gruppen riktigt, men samtliga tog sig i mål och kunde jubla tillsammans vid Åkerby.

Sandra Almer Carlson och Marit Nilsson höll ett imponerande tempo.
De första kilometerna ut mot Born är avklarade.
Elin Larsson håller tempot samtidigt som hon ler.
Hanna Fridhamre under en vätskepaus.
Sandra Almer Carlson vid en vätskepaus i Öskebohyttan.
Marit Nilsson får service av Linda Gilén.
Alla i mål och hyggligt nöjda.
Sandra Almer Carlson och Marit Nilsson hamnade en bit före de övriga två.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.