Storpublik fick se Lindlöven förlora

LINDESBERG (UPPDATERAD). Lindlöven lyckades inte få revansch i back-to-back-mötet mot VIK Västerås på fredagskvällen. Gästande VIK, som hade stor hjälp av sin medföljande klack, var bättre och starkare den här kvällen.

Matchen slutade 0-3 (0-2, 0-0, 0-1).

Nej, det här var inte Lindlövens match. Västerås var ett bättre lag och hade definitivt lärt sig att skära av Lindlövens normalt snabba spelvändningar. Istället för ett tempostarkt Löven mot felvända motståndare blev det backarna som transporterade upp pucken och ganska enkelt togs omhand av VIK-försvaret. Lindlöven hade en hel del chanser, men Västerås var nog närmare större siffror. Lindlövens målvakt Daniel Marmenlind imponerade och svarade för flera fantastiska räddningar i den andra perioden, och utan hans spel hade gästerna kunnat döda matchen redan då.

– Vi gjorde en dålig första period och det har man inte råd med på den här nivån, säger Lindlövens tränare Jussi Salo. Vi var för lata och bekväma och Västerås fick göra två billiga mål.

Jussi Salo är inte lika lättpratad som vanligt.

– Nej, vi spelade inte som vi brukar och som vi borde spela, säger han. Spelarna måste lära sig att det inte går att göra en dålig period då och då. Då förlorar man i den här serien. Det funkar kanske mot Surahammar eller Forshaga, men inte i den här serien.

Glädjande var att 848 personer betalade entrébiljetten och med mängder av funktionärer, publikvärdar, ordningsvakter och poliser var det säkert omkring 1000 personer i Lindehov på fredagskvällen.

Vad gör ni efter en förlust som den ikväll?

– Ikväll får vi tjura, men klockan 08.45 i morgon bitti tränar vi igen. Det är så tätt mellan matcherna att vi måste lära oss att snabbt släppa den match vi just spelat och fokusera på nästa.

Närmast för Lindlöven väntar bortamatch mot Mariestad.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.