Stort intresse för Cickis skrift om byggmästare

LINDESBERG. Det var ett stort intresse när Cicki Eriksson och Lindesbergs Hembygdsförening på onsdagskvällen presenterade skriften ”Byggmästare i Lindesberg och deras byggen 1863-1923”. Ett 50-tal åhörare hade slutit upp för att höra Cicki Eriksson berätta om sin forskning.

-Normalt tycker jag att det är ganska tråkigt att läsa böcker som är alltför fyllda med fakta, sade Cicki.

Lindesberg har en dramatisk historia med flera bränder och den värsta av dessa inträffade 1869, en brand som ödelade stora delar av staden. Staden har dock återuppbyggts och det är kring dessa spännande år som Cicki Eriksson fokuserat sin forskning på.

-Jag håller också på med miniatyrstaden Lindesberg och när man håller på med den blir man intresserad av hur husen byggdes, säger Cicki.

Cicki Eriksson tillfrågades i maj om hon kunde tänka sig att hennes forskning av stadens byggherrar kunde resultera i en skrift och svaret var enkelt.

-Jag är ju jätteintresserad av det här så jag blev bara glad, säger hon. Roligast har kanske varit att ta fram fakta om de mindre byggmästarna, sådant som inte är känt.

Cicki Eriksson har koncentrerat sig på nio byggmästare. Från småbyggare som ”Grän-Erik” Eriksson och Anders Gustaf Moberg till storbyggare som August Andersson.

-Jag älskar Lindesberg, sade Cicki Eriksson.

Cicki Erikssons skrift finns att köpa i föreningslokalen i Blombergska gården samt i Blombergska bokhandeln.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.