En glad Charlie Pettersson med plaketten från Örebro Läns Idrottsförbund.

Stort intresse när Nora LTK invigde padelbana

NORA. Det var ett stort intresse när Nora LTK på söndagen invigde sin första padelbana. Ett 100-tal besökare ville vara med när ordföranden Charlie Pettersson klippte bandet.

-Det här kommer att betyda mycket för klubben, sade Charlie Pettersson.

Nora LTK sysslar med de racketsporter man har kunnat hysa i anläggningen i Nora. Tennis är såklart huvudsporten, men numera spelas det både badminton och bordtennis i hallen. Utomhus finns de två tennisbanorna som nu fått en granne i form av en utomhusbana för padel.

Charlie Pettersson avslöjade att det var Niklas Sjölander och Jan Engblom som tagit initativ till en bana för Sveriges kanske mest expansiva sport just nu.

-Det är så kul när det kommer någon eller några och säger att vi måste bygga en padelbana, sade Charlie. Helt okej, om ni fixar det, sade jag, och på den vägen är det.

Jan Engblom har dragit det tunga lasset under projektering och bygge, och själva buren är byggd av spanjorer, precis som vid anläggningen i Lindesberg.

-Jag testade padel för första gången för ett par, tre år sedan på Teneriffa, berättade Niklas Sjölander. En av mina grabbar bröt några fingrar i ena handen och vi kunde inte vindsurfa som vi hade tänkt. Istället blev det att vi spelade padel fyra, fem timmar varje dag och jag tycker fortfarande att det är fantastiskt kul.

-Jag har bara testat en gång, men jag blev fast direkt och åkte hem och köpte ett eget racket, sade gamle tennisvirtuosen Dan Andersson.

Alla besökare uppmanades att testa padel under några slag och de som avstod kunde avnjuta en grillad med bröd eller lite Noraglass.

Sällan har det varit så mycket besökare vid Nora LTK:s anläggning.
Charlie Pettersson klipper bandet.
Marie-Louise Forsberg-Fransson är ordförande i Örebro Läns Idrottsförbund, ÖLIF, och överlämnade en plakett.
Jan Engblom har dragit det tunga lasset i uppförandet av padelbanan.
Lite uppvisningsspel var såklart en punkt på dagordningen.
Dan Andersson hade ett tufft jobb vid grillen.

1 Comment

  1. Vad roligt med en välskött klubb som rättar munnen efter matsäcken. Ingen gny, gnäll och gråt för att skattebetalarna ska betala fritidssysselsättningen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.