Rickard var en av mimfestivalens stjärnor.

Succé för Mimfestivalen i år också

LINDESBERG. Tur med vädret och stor succé för årets Mimfestival på Kullgatan i Lindesberg. Alla som jobbar inom daglig verksamhet kunde anmäla sig och uppträda på scenen.

Det är Ankaret, den dagliga verksamheten på Kullgatan i Lindesberg som bjuder in till Mimfestivalen och deltagarna kommer från Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Hällefors.

De som är med och mimar eller sjunger väljer sin egen låt och framför den på scenen under stora applåder. Det hela är mycket proffsigt med kommunens scenvagn och ljud från Hillstreet.

Det hela började 2016. Då höll man till inne i lokalerna vid Kullgatan och ett 10-tal artister stod på scenen. 2017 flyttade man ut till scenvagnen och man bjöd in den dagliga verksamheten i Nora och Ljusnarsberg och antalet artister blev större. 2018 växte evenemanget ytterligare och arrangörerna bjöd på hamburgare, korv och fika. I år är det alltså den fjärde upplagan av Mimfestivalen och även Hällefors är inbjudna. Ett 30-tal artister kommer under dagen att stå på scenen. Samtliga artister får medalj och diplom och två domare delar ut poäng.

I år hade man också hyrt in hamburgerproffsen Alexander Scharnke och Martin Beme som, till allmän glädje, grillade och serverade hamburgare och korv i ett rasande tempo.

Andreas gav hamburgaren högsta betyg.
Varför inte en korv också..?
En hamburgare backstage.
Hamburgerproffsen Alexander Scharnke och Martin Beme såg till att alla fick något att äta.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.