Summering av min träning så här långt

Den 10 augusti anslöt jag min till gymmet jag går på, jag har alltså nu tränat där i snart 7

Hanna Fridhamre
Hanna Fridhamre

månader och ångrar inte en sekund att jag gick med. Under dessa månader har jag inte bara fått bättre kondition, styrka samt självkänsla utan också fått nya vänner samt upptagit kontakt med vissa jag är bekant med. En vinn, vinn situation kan man säga.

Just nu kämpar jag på med mitt styrkeprogram som börjar bli mer och mer krävande vilket tyvärr har fått till följd att mina handleder har börjat krångla. Jag har alltid varit svag i mina handleder och det känns nu när jag börjar lägga på mera vikter, de pallar inte riktigt med. Så nu har jag ett nytt mål, att träna upp dem. Men då kom den stora frågan, hur tränar man handlederna? Jag har nu googlat samt prata med min boxtränare och kommit fram till två övningar som jag ska köra igång med. Hoppas verkligen att det ska ge resultat då det är otroligt frustrerande att en sådan lite skitsak ska förstöra.

Har ni några tips, tas de tacksamt emot.

Förutom att jag nu lägger stor vikt på min styrketräning så har jag ökat min löpning, jag har nu sprungit två turer på ca 10,7 km och det känns riktigt bra. Målet nu blir att sakta öka upp till 15 km. Det är riktigt skönt ändå att känna att en mil inte är ett stort hinder längre utan att jag fixar det utan problem. Dock känns det långt till att springa en halvmara (2,1 mil) men skam den som ger sig, jag ska dit i år!

Men första loppet blir ju Starmilen nu i april, och nu är jag anmäld, längtar verkligen dit!

Jag har ju nu även fått sällskap av en kompis på Åstadsloppet, så det ska vi springa tillsammans. Att ha sällskap, peppning och även träningssällskap underlättar mycket. Det var som en av mina löpkompisar i min löpgrupp sa i söndags när vi hade sprungit klart vår runda som blev 5 km…Var det här verkligen 5 km? kändes inte så, men i gott sällskap blir ju allt så mycket lättare.

Ja på tal om min löpgrupp, är verkligen jättestolt och glad för alla som varje söndag följer med mig ut och springer samt kör styrka. Vi är ett härligt gäng där samvaron är lika mycket värd som själva träningen. I söndags fick vi även en ny medlem och det är jätteroligt. Hoppas verkligen också att de som var med i höstas och har haft lite vintervila kommer tillbaka nu i vår. Åh alla är verkligen välkomna om man vill vara med, tanken är ju att alla hur olika vi än är tränade ska kunna vara med.

I söndag underhöll vi även Noras innevånare då vi pga. underlaget sprang mera centralt. Trodde flera skulle köra av vägen, men det bjuder vi på 😉

Så summa summarum är att det i alla fall går framåt och att jag både känner mig starkare samt har en bättre kondis. Nu är det bara att arbeta vidare och hoppas att träningen på mina handleder ger resultat.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.