Lindlövens tränare och supertalangen Viktors Jasunovs skakar hand när övergången är klar.

Supertalang klar för Lindlöven

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/SPORT
Lindlövens tränare och supertalangen Viktors Jasunovs skakar hand när övergången är klar.

LINDESBERG. I helgen blev det klart att supertalangen Viktors Jasunovs, 17, kommer att spela i Lindlöven i vinter. Jasunovs kommer närmast från AIK:s J18 Elitlag och förväntas bli draftad i NHL-draften sommaren 2018.

– Jag jobbar stenhårt för att bli en bättre hockeyspelare och är tacksam över att Lindlöven tar emot mig, säger Viktors.

Det är alltså ingen dussinlirare som kommer till Lindlöven. Viktors Jasunov är född i Riga, men bor med familjen på Lidingö i Stockholm och har gått på AIK:s hockeygymnasium. Förra säsongen var han också en del i Lettlands J18-landslag.

– Jag behövde ett miljöbyte och behöver spela seniorhockey för att utvecklas, säger Viktors. Min agent föreslog Lindlöven och jag känner Jussi Salo sedan ett antal sommarcamper i Riga.

Viktors har inte spelat seniorhockey tidigare, men Lindlövens tränare Jussi Salo vet vad han får.

– Det är svårt att veta var vi ska lägga ribban för Viktors, säger Salo. Men vi har ett ungt lag där många vill jobba hårt för att bli bättre hockeyspelare och där tror jag att Viktors kommer att passa in.

– Jag hoppas förstås kunna bidra med mina offensiva kvaliteter, som är min styrka, säger Viktors. Samtidigt behöver jag nog utveckla försvarsspelet och möta duktiga och tyngre spelare. Jag kommer att jobba väldigt hårt med min hockey i vinter.

Viktors Jasunovs finns alltså med på de listor över spelare som förväntas bli draftade i kommande sommars NHL-draft, något som innebär att scouter då och då kommer att finnas på Lindehovs läktare i vinter.

– Visst är det stort att finnas med i snacket om att bli draftad, säger Viktors. Men jag försöker att inte tänka så mycket på det. För mig handlar det om att jobba vidare så hårt jag kan.

– Visst är det stort, säger Jussi Salo. Det handlar ändå om endast 400 spelare från hela världen. Och det är kul för Lindlöven att synas på draftlistorna.

Om allt går som man tänkt sig bör Viktors Jasunovs kunna vara spelklar till onsdagens hemmamatch mot Surahammar.

– Men alla som spelar måste förtjäna sin plats, säger Jussi Salo. Det ska bli spännande att se Viktors på måndagsträningen. Jag vet ju ungefär vad vi får, men vi vet ju inte än hur mycket vi får ut.

– Jag ska åtminstone visa att jag vill vara här och att jag kan spela den hockey som laget spelar, säger Viktors. Jag försöker jobba hårt, lita på min förmåga och vara positiv.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.