Svängigt utan alkohol på torget i Nora

NORA. Dansbandstoner blandades med Evert Taube och ”Fattig bonddräng” på Nora Torg på Kristi Himmelfärdsdags förmiddag. Av tradition är det Folknykterhetens dag just denna dag och länets Blå Band-förening landar som tidigare år på Nora torg denna dag. Sång och musik med Towe Widerberg och information däremellan.

Kristi Himmelfärdsdag och Folknykterhetens dag. Två komponenter som av tradition sedan många år tillbaka hör ihop.

Så också i Nora, där länets Blåbandsdistrikt tillsammans med ÖLN (Örebro Läns Nykterhetsförbund) varje år gör ett nedslag för att påminna om att det finns värden i livet att slå vakt om.

Till exempel att leva utan missbruk. Och att värna om dem som hamnat i missbruk.

I år svängde det ordentligt på torget, då man engagerat dansbandssångaren Towe Widerberg och hans fru Lotta som dragplåster. Towe var tidigare sångare i dansbandet Streaplers men lämnade bandet 1990 och startade eget band.

Mellan låtarna intervjuade Lars-Åke Stenström från Blå Bandet Towe om hans liv som musiker, som fick en helomvändning när Towe för omkring tio år sedan sa ”stopp och belägg”, när det gäller alkoholen, som under åren varit allt för stor del av hans liv.

Det blev också några frågor till fru Lotta, som också var med i några låtar.

På sångrepertoaren har Widerbergs ett blandat koncept. ”Allt från rock´n roll till barnatro” som det står på turnébilen.

Även om inte barnatro var med i dag så fanns både Birger Sjöberg, Evert Taube och ”Fattig bonddräng” med. Och så svängiga dansbandslåtar. Bland annat från Streaplers-tiden. Publiken inbjöds att svänga loss, men var rätt så stillsamt lyssnande och njöt i solskenet av Noraglass – och jordgubbar som såldes i ett stånd, direktlevererat från Spanien.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.