Sverigeettan Simon Vasquez var otroligt duktig som inspiratör.

Svenska ettan visade hur padel ska spelas

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Bergslagens Sparbank anordnade under fredagen en padeldag på Lindesbergs Golfklubb. På plats för instruktion och uppvisningsspel fanns bland annat Sveriges bäste spelare Simon Vasquez.

-En otroligt ödmjuk kille som verkligen brinner för att hjälpa unga spelare, sade Mikael Funck på Bergslagens Sparbank.

Sagan om padel i Sverige är inte gammal. Padel är en latinosport som slagit sig in som en exploderande motionssport i Sverige och antalet utövare, bara i Lindesberg, är långt över tusen. Alla kan nämligen spela padel, gammal som ung.

För att bli Sverigeetta krävs dock lite mer. Simon Vasquez var dock inte snål med att dela med sig av tips och råd och trots regnet under fredagen var många på plats för att få slå några slag mot Sveriges bäste spelare.

-Jag lunchade med Simon och han var tydlig med att han aldrig kommer att bli Sveriges bästa padelspelare genom tiderna, sade Mikael Funck. Tvärtom sade han att Sveriges bästa padelspelare föds just nu. Idag är det spelare som är 30 plus som spelar och är bra, men de är långt från toppen då de inte är födda in i padel.

Lindesbergs bäste spelare på rankingen är en hel grupp, som ligger på plats 523 på rankingen. Där återfinns Per Nyberg, Stefan Leskinen och Joakim Anderbert bland en handfull ytterligare spelare.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.