Covid-19 är nu ett faktum i Lindlövens spelartrupp.

Symptom visade sig vara Covid-19

LINDESBERG. De sjukdomssymptom som drabbat Lindlöven och som gjort att man stängt ned verksamheten har nu visat sig vara Covid-19. Detta sedan man tagit del av det första provsvaret – som visade sig vara positivt.

-Jag fick del av detta precis nu, säger sportchefen Tomas Östlund.

Lindlöven stängde ned all verksamhet kring A-laget så snart det stod klart att flera spelare och ledare hade sjukdomssymptom som påminde om Covid-19. Alla spelare uppmanades att via sina vårdcentraler testa sig och idag vid lunchtid kom alltså det första svaret – och detta visade sig vara positivt.

-Jag är glad över att vi stängde ned i samma ögonblick som vi fick klart för oss att flera var krassliga, säger Tomas Östlund. Vi har gjort precis allt vi ska göra sedan vi började träna på is, men ishockey är ju en sådan sport där närkontakt är svår att undvika.

Lindlövens ledning inväntar nu fler provsvar för att kunna fatta nya beslut, men klart är redan att nedsläckningen blir längre än vad man hoppats på – i en träningsperiod som är oerhört viktig för hela säsongen.

-Hela nästa vecka blir förstås nedsläckt, säger Tomas Östlund. Och därefter får vi väl se. Vi måste såklart följa detta och göra det som är rätt i detta speciella fall.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.