Fatlum Ahmeti levererade och gjorde åtta mål mot Torslanda.

Taggat LIF Lindesberg övertygade och vann

LINDESBERG. LIF Lindesberg har inte vunnit på hemmaplan i Allsvenskan sedan den 13 januari, men på söndagen bröt man den trenden när HIF Karlskrona besegrades.

Matchen slutade 26-24 (13-11).

Inför seriestarten i Allsvenskan var det många som trodde att HIF Karlskrona skulle bli en huvudkandidat till seriesegern och ett återtåg till Handbollsligan. Idag är dessa förstå-sig-påare något mer ödmjuka. HIF Karlskrona är definitivt inte ett lag som kommer att gå till landets högsta serie – inte i år.

Ändå är Karlskrona en tuff motståndare. Många stora och riktigt tunga spelare och, trots en usel inledning på Allsvenskan, ett lag med självförtroende.

Det här visste förstås LIF Lindesberg – men brydde sig inte alls om att man mötte ett lag som spelade i högstaligan för ett halvår sedan.

-Det var en tuff match att stångas med deras stora spelare, säger LIF-mittsexan Fatlum Ahmeti direkt efter matchen. Riktigt tuff, men på samma gång lyckades vi bra och det var kul.

Nyckeln till LIF-segern var nämligen att LIF utnyttjade Karlskronas storlek och brist på snabbhet. Matchen avgjordes när Albin Järlstam var smartast och flera gånger hittade Fatlum Ahmeti bakom Karlskronas tröga mittförsvar. Om den tyngste av HIF-spelarna Carl Ekberg drömmer mardrömmar under hemfärden till Karlskrona är det enkelt att förstå.

-Vi hade inte gjort upp att spela in till mig i mitten, säger Fatlum Ahmeti. Vi spelar vårt spel och ibland blir det så att jag får många bollar och chanser och idag var en sådan dag.

Albin Järlstam såg definitivt bristerna i Karlskronas orörlighet och flera av hans inspel till Ahmeti var direkt förnedrande. Detta, plus att Albin gjorde sex egna mål innebar förstås att han utsågs till matchens lirare i hemmalaget.

Segern var väldigt viktig för LIF Lindesberg och Fatlum Ahmeti menar att dagens vinst var en krigarseger.

-Ja, så känns det, säger Fatlum. Vi skulle inte förlora idag. Vi har förlorat två hemmamatcher och hade vi förlorat igen hade det säkert inneburit sänkta huvuden, sämre självförtroende och annat negativt. Vi skulle inte förlora.

LIF är kvar på tionde plats i den allsvenska tabellen efter segern mot HIF Karlskrona, men har chansen att avancera på lördag då man möter Torslanda på bortaplan.

Mål LIF Lindesberg: Fatlum Ahmeti 8, Albin Järlstam 6, Jesper Nilsson 6, Herman Bosson 3, Martin Boija 2, Max Broman 1.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.