Takläckaget på Karlsängskolan väcker debatt

NORA. Måndagens incidenter på Karlsängskolan i Nora då det återigen regnade in och skivor i ett innertak rasade ned har skapat reaktioner. På Facebook menar en del att politikerna ska ställas till svars genom att inte ha prioriterat ett skolbygge som kritiserats under många år.

Nora kommun gick under måndagen ut med information om den incident som inträffade på måndagen. Man kommer att hålla skolans cafeteria och fritidsgård stängd under tisdagen och onsdagen.

– Karlsängskolans tak har en takkonstruktion, som vid vissa väderförhållanden kan innebära problem. Taket har också ett underhållsbehov, säger Eva Henebäck, vd för Nora Fastigheter, i den information som gick ut på Nora kommuns hemsida.
– Fastighetsbolaget behöver lägga tid, energi och resurser på Karlsängskolans tak så att det håller den period som skolbyggnaderna behövs, säger Henric Lundberg, bildningschef i Nora kommun.

På Facebook debatterades händelserna intensivt under måndagskvällen och många menade att mycket är de styrande politikernas fel, som inte beslutat om en ny högstadieskola förrän precis nyligen. Flera debattörer menade att skolan borde ha prioriterats framför den nya förskolan, men att prestige gjorde att skolan nedprioriterades. Andra debattörer menade att Arbetsmiljöverket måste kopplas in och föräldrar frågade sig om man ska låta sin ungdomar fortsätta att gå på skolan.

Debatten kommer förmodligen att fortsätta.

4 Comments

 1. Harry Potter

  Karlsängsskolan är nog någon sorts saga, i likhet med vad som sker i Nora. (harry potter nivå)

  När det gäller skolans takdropp, är det närmast att se till att köpa in ett antal stövlar och regnställ, i stil med att köpa in ett billass med cyklar.

  Visst är Noras skolarbete, ”kufiskt” !

 2. S Johansson.
  Av alla ”kufar” som finns i Nora kommun är du nog den mest märkliga.
  Kan du inte bara lägga ner och skaffa dig ett liv!

 3. Töande smältvatten, ”pissar” genom taken på Karlsängsskolan.
  En ”incident”, gjorde att undertaken rasade.

  För att få till ”incidenten”, måste någon kuf ha sysslat med något på taket, eftersom takbrunnarna
  är nedsänkta, ungefär som golvbrunnar i duschar.

  Då blir frågan vilka, sköter det obefintliga
  underhållet ?
  ”Direktionen”, Norabostäder/Norafastigheter, hemligt ramavtal ?

  Här är det läge för sekretess och ”policy”, så skiten tystas nog ner snabbt som ögat.
  Någon ansvarig, finns naturligtvis inte, eftersom
  Politiker/Tjänstemannaansvar inte existerar i Nora.

 4. Detta är faktiskt helt absurt! Hur kunde de (vänstern antar jag) få igenom bygget av nya förskolan när det dels inte fanns direkt behov i och med Solbergas etablering och när Karlsängskolan varit i ett skriande behov av renovering under många många år. Jag skulle f-n skämmas ögonen ur mig om jag stått bakom detta beslut och jag skulle mer än gärna vilja höra en förklaring/bortförklaring/anledning till denna helt åt h-vete skeva fördelning av skattemedel!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.