Teaterprogrammet i Nora klart för hösten

NORA. Med tre olika spelplatser har Nora Teaterförening fastställt sitt höstprogram. Först ut är ”Världsdramatiken runt – 90 minuters dramatisk kanon” som spelas den 15 september på Teaterbiografen i Nora.

Nora Teaterförening fortsätter att satsa på kvalitativa föreställningar. Med ”Världsdramatiken runt” tar Paula Ternström och Thomas Hedengran tar sig an ett urval av de klassiska texterna baserat på maktstrukturer mellan man och kvinna. Pjäsen har premiär kvällen innan i Thomas Hedengrans jämtländska hemtrakt där han i sommar gjort stor succé som Dunderklumpen inför 7000 besökare. Paula Ternström är känd för Nora-publiken för sin roll i Höstsonaten 2015.

”Världsdramatiken runt” blir höstens enda föreställning på Teaterbiografen och Hammarby Bygdegård blir inramning till ”Vattnet”, en enmansföreställning som bygger på Torgny Lindgrens novell, både allvarlig, komisk, och dråplig om vart annat. I Hammarby bjuds det alltid på passande fika, och samtal med skådespelaren, i det här fallet Kaj Ahlgren.

Höstens tredje föreställning blir ”När vi träffade varann, ett varmt drama baserat på verkliga händelser med upprinnelse hösten 2015, när många människor flydde till Sverige. Tillsammans med Riksteatern har Nora Teaterförening tagit initiativ till samarbete med Kyrkan, Nora Kommun, Röda Korset med flera, både för att skapa engagemang inför föreställningen och för att locka publik till Församlingshemmet tisdagen den 13 november.

Höstprogrammet innehåller också en teaterresa. Söndagen den 7 oktober ordnas buss till Hjalmar Bergman-teatern i Örebro där Maria Lundqvist excellerar i rollen som Shirley Valentine.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.