Ted och Anders ger ut fragmentarisk mix

NORA. Multikonstnärerna Ted Ström och Anders Wallén har under sommaren arbetat med ett gemensamt projekt där Ted svarat för illustrationerna och Anders för textmaterialet. Resultatet ”Hemikring och bortigenom” har precis kommit från tryckeriet.

Vi blandar högt och lågt, det pågående och det passerade, det nära och det fjärran i en fragmentarisk mix, sammanfattar de båda.

Ted och Anders hade diskuterat ett gemensamt projekt under en längre tid och under våren var det läge för att formalisera tankarna. Det blev ett bokprojekt och Anders hade titeln klar sedan flera år – utan att veta hur den skulle kunna användas.

-Det blev ett slags collage, säger Anders Wallén. Tanken är att bilderna och texterna tillsammans ska skapa en helhet.

Utgångspunkten är småstadsperspektivet.

-Ja, avstampet finns i den lilla orten, men det här är ingen turistbroschyr, säger Anders. Och boken är också utåtblickande.

-Ett väldigt bra perspektiv med tanke på att både Anders och jag är storstadsbor från början, fyller Ted i.

”Hemikring och bortigenom” blev 80 sidor av olika stilar och med pusselbitar som läsaren kanske får ihop till den helhet författarna hoppas. Boken går att snabbläsa på en timme, men författarna hoppas på det motsatta.

-Det är en långsam bok, säger de båda.

Stilistiskt har Ted Ström, som svarat för formgivningen, skapat en överraskande form där man helt enkelt inte använt punkt, komma, frågetecken – eller versaler.

-Jag tycker det blev bra, säger Ted. Tanken är att det ska bli ett flöde där texten öppnar sig mot bilderna och blir en form.

Ted och Anders ger ut boken på eget förlag och när boken nu är tryckt ska de båda ikläda sig rollen som försäljare och marknadsförare.

-Det är den jobbiga biten, säger Anders med ett skratt. Fram till nu har det varit ett väldigt roligt arbete. Men vi kommer att finnas med på Noramarken och på Ljusstråk.

”Hemikring och bortigenom” är tryckt i 500 exemplar och går att köpa i Kulturkorridoren på Bryggeriområdet i Nora.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.