Teleskopvägen ny fartraka?

LINDESBERG. För den oinvigde är förmodligen gatorna Teleskopvägen och Astrologvägen några av Lindesbergs lugnaste. Men nu vill de boende på Teleskopvägen att farthinder sätts upp för att dämpa farten.

Livet efter lugna Teleskopvägen i Lindesberg har uppenbarligen fått problem med fartdårar. I en skrivelse till Bergslagens miljö- och byggförvaltning, BMB, vill ett antal boende att farthinder sätts upp för att hindra alltför snabb framfart.

I skrivelsen påpekas att ett antal barnfamiljer flyttat till Teleskopvägen och att bilister inte alltid tar hänsyn till att barn leker i området. Den boende som för de oroligas talan har tidigare varit i kontakt med BMB, men frågan har inte prioriterats.

Som stöd för att det är flera som önskar farthinder på Teleskopvägen har en namninsamling gjorts på gatan och ett stort antal boende stöder förslaget.

1 Comment

  1. Ja, det är inte bara där man borde sätta upp farthinder. Gruvgatan borde också få farthinder. 70-80 km är ingen ovanlighet på gatan, speciellt nu när skolans elever kör på gatan. Vi hade blomlådor tidigare och fick ner farten, men nu är ju dom förbjudna i Lindesbergs kommun.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.