Thomas Nordahl börjar se trender i serierna

BERGSLAGEN. Idag, skärtorsdag, bjuder vi på fotbollsikonen Thomas Nordahls andra krönika om fotbollen i länet. Och det är en lite bekymrad krönikör som vill börja med att kommentera Superettan och Degerfors IF.

-Ännu har inte serierna tagit någon riktig form, men visst kan man ana vissa tendenser.

Att du börjar med Degerfors beror kanske på att DIF just nu är ett topplag i Superettan?

-Ja, det är bara att ge Degerfors ett stort plus, som hittat en riktig målskytt i Rasmus Alm med tre mål så här långt. Kan Degerfors ta nya poäng mot Örgryte på lördag, och förhoppningsvis på ett Stora Valla godkänt för spel, ser det bra ut.

Efter Degerfors är väl turen kommen till ÖSK?

-Ja, vad gäller Örebro SK har väl inledningen av serien varit lite av en besvikelse. Endast en poäng och ett mål på tre matcher är inte gott nog, dessutom mot två lag som enligt förhandstipsen kommer att få det svårt. De två kommande matcherna, mot AIK hemma och Elfsborg borta, kommer att visa vilka förhoppningar vi kan ha på ÖSK i år. Lite konstigt, tycker jag, att Johan Bertilsson, som varit tongivande under försäsongen, inte har fått starta. Underligt, men kanske påtvingat, att Carlos Strandberg och Viktor Prodell fick starta i senaste matchen. Nyförvärv brukar få en extra chans, men den här gången blev Bertilsson lidande.

En hel del har skrivits om att det ändå såg bättre ut mot Eskilstuna?

-Jag tycker inte att det var några stora framsteg mot Eskilstuna, som mycket riktigt många hävdat. ÖSK var riktigt illa ute i den första halvleken, men vi såg en viss skärpning i den andra. Låt oss hoppas att trenden från den andra halvleken håller i sig.

Övriga länslag då?

-Serierna har precis startat och lite för tidigt att säga något. De flesta har bara spelat en match. Men kul med BK Forwards målsättning och offensiva stil. Nu väntar jag bara på den första hemmamatchen för Nora BK, så vi kan se vart det barkar.

Fotbollsvärlden i stort då?

-Jag har en uppmaning till alla fotbollsälskare som inte hade möjlighet att se Juventus möta Ajax i veckan. Fotboll kan inte bli bättre än det ett ungt Ajax presterade. Laget har fyra spelare under 20 år och bara att konstatera att det ibland lönar sig att satsa på egna, unga spelare.

Fotbollshälsningar,

Thomas Nordahl

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.