Thomas Nordahl inför sista omgången

BLOGG. Fotbollsexperten Thomas Nordahl njuter av spänningen i den allsvenska fotbollen, där tre lag kan bli svenska mästare på lördag. ÖSK får svidande kritik och Degerfors hyllas. Läs Thomas Nordahls krönika här.

Seriemakarna kunde inte ha önskat sig ett bättre program

Fotbollsvänner!

Sista omgången av allsvenskan äger rum på lördag och dramatiken och spänningen kunde inte varit större. Djurgården skall till Östgötaporten och möta ett IFK Norrköping som är svårslagna på sin egen arena. Konkurrerande Malmö skall till Behrn Arena för att möta ÖSK som verkligen inte rosat marknaden på senaste tiden. Djurgården behöver bara en poäng för att säkra guldet och har allt i egna händer. Malmös uppgift ser betydligt lättare ut och det skulle vara en stor överraskning om Malmö inte skulle ta den chans som trots allt finns för att erövra guldet.

Spekulationerna kommer under veckan att hagla och olika scenarier målas upp. Vi kan spekulera, önska och tro vad vi vill men faktum kvarstår. PÅ lördag eftermiddag kommer vi att kunna gratulera ett av dessa lag till att vara svenska mästare för det kan väl inte bli så raffinerat att Djurgården förlorar, Malmö tappar poäng och att Hammarby vinner över Häcken och därmed blir svenska mästare. Seriemakarna kunde inte ha önskat sig ett bättre och mer spännande matchprogram.  

Lika spännande i bottenstriden där fyra lag slåss om att undvika direkt nedflyttning. AFC Eskilstuna kan faktiskt undgå direkt degradering om man vinner över Falkenberg. Förutsättningen är då att Sundsvall inte vinner över AIK på bortaplan. Sundsvall missade sin chans i förra omgången då man förlorade hemma mot Helsingborg. Falkenberg behöver en poäng för att garanteras minst kval men kan faktiskt gå förbi Kalmar om inte smålänningarna vinner över Sirius borta. I så fall åker Sundsvall och Eskilstuna ur serien och Kalmar får kvala. Lika spännande och raffinerat i botten som i toppen av tabellen.  

ÖSK kunde som väntat inte bjuda Djurgården på något motstånd att tala om. ÖSK var totalt utspelat under hela matchen med undantag för tio minuter i inledningen av den andra halvleken. Visserligen saknades Gerzic och Almebäck men det är inte enda orsaken till lagets dåliga insats. Lagdelarna hänger inte ihop, inget passningsspel värt namnet, bolltapp i farliga lägen, inget självförtroende, helt enkelt för dålig kvalitet på flera positioner. Mot Djurgården var det endast Granlund och Robertsson som får godkänt betyg och så klart Oscar Jansson i målet. 

Utan tvekan är det Oscar Jansson som är främsta orsaken till att ÖSK spelar i allsvenskan nästa år. Nu måste laget försöka göra en bra match mot MFF i säsongens sista match och ge sina supportrar lite plåster på såren efter den dåliga säsongen.  

Har för avsikt att vänta till nästa krönika med en genomgång av årets säsong där både positiva och kritiska tankar kommer att belysas. Lite tankar om vad ÖSK bör göra för att närma sig den vision klubbens styrelse proklamerat under flera år. Tyvärr så är resultaten hittills en besvikelse. Säg vad Ni tycker och kommentera gärna!!!!!

Degerfors IF fortsätter att imponera och har nu i stort sett säkrat femteplatsen i Superettan. Bra gjort, synd bara att man efter sommaruppehållet missade några poäng i slutskedet av vissa hemmamatcher. Laget har haft en bra organisation och har en otrolig förmåga att ta fram lovande spelare. 

Fotbollshälsningar 

Thomas Nordahl 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.