Thomas Nordahl ny krönikör i 24i

BERGSLAGEN. Idag kan 24i presentera fotbollsikonen Thomas Nordahl som ny krönikör/expert i 24i. Thomas är, som alla vet, före detta fotbollsproffs och expertkommentator i tv och behöver ingen närmare presentation. Thomas kommer att tycka till om fotbollen i länet, såklart med fokus på de båda topplagen – Örebro SK i Allsvenskan och Degerfors IF i Superettan – men lagen i trean och fyran kommer inte heller att klara sig från kommentarer.

Det är med stor glädje vi idag kan presentera Thomas Nordahl som ny medarbetare på 24i. Thomas kommer att bevaka länets bästa lag, precis som många av oss gör från läktarplats på Behrn Arena eller Stora Valla. 24i har förstått att många läsare i Bergslagen åker till Örebro eller Degerfors för att se elitfotboll och alltså måste vi ha vår man inom elitfotbollen på plats. Och vem kan då passa bättre än Norabon Thomas Nordahl?

-Vi testar några veckor, så får vi se hur det fungerar, säger Thomas när vi planerar.

Ska Thomas skriva rena krönikor eller ska vi köra ”fråga – svar” eller finns något annat upplägg som kan fungera? Vi kom fram till att vi provar oss fram. Ni läsare får följa vårt experiment och se vart vi landar.

Thomas Nordahl är känd för att säga vad han tycker, bekvämt eller inte, och Thomas har lovat att så blir fallet även tillsammans med 24i.

-Det är ju sån jag är, säger Thomas, som om det vore den mest självklara saken i världen.

Nå, Thomas. Hur startar vi upp det här? Allsvenskan och Superettan har hunnit spela ett par omgångar.

-Ja, våren tycks dröja, men ett bra vårtecken är att fotbollen är igång. De tippade topplagen i Allsvenskan, Norrköping, Malmö och AIK, har startat tveksamt och ett lag som Sirius, som tippas få det tufft, toppar tabellen. Vad gäller ÖSK får man inte vänta alltför länge med att ta poäng. För Örebro SK är april månad en viktig månad och skulle man förlora mot Eskilstuna på freda kommer det att bli oroligt.

-Men ÖSK skapar för lite målchanser och jag tycker att man saknar en ledargestalt. Dessutom tycks inte de taktiska dispositionerna ge några resultat.

Okej, det var Örebro SK, som förlorat sina två första matcher. Hur ser det ut för Degerfors?

-Det är bara att lyfta på hatten för Degerfors IF. Laget har två segrar och dom poängen kan ingen ta ifrån Degerfors. Självförtroendet har fått sig en bra skjuts och det ska bli kul att följa DIF.

Hur ska den övriga länsfotbollen följas?

-Eftersom jag bor i Nora kommer jag givetvis att komma med synpunkter och kommentarer om Nora BK och andra lag i länet. Men de serierna har ju inte startat än.

Hur är du som expert och skribent när det gäller fotboll?

-Jag kommer att skriva om fotboll som jag tycker är intressant och bra, oavsett det handlar om Nora BK, Superettan, Allsvenskan eller Champions League. Jag är alltid ärlig, i med- och motgång och jag kommer inte att spara på varken beröm eller kritik. Som skribent är jag dessutom ingen supporter.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.