Thomas Nordahl om sucken av lättnad

KRÖNIKA. Fotbollsexperten Thomas Nordahl är inte lyrisk över ÖSK:s spel, trots seger, men vet hur viktigt en trepoänare är för självförtroendet. Nordahl menar också att 0-13 på två matcher för Nora BK inte är godtagbart och att man alltid måste hedra den tröja man spelar i. Läs Nordahls krönika här.

Oerhört viktigt för självförtroendet

Det hördes en hög suck av lättnad för alla ÖSK:are när slutsignalen ljöd på Norrportens Arena i Sundsvall.

De tre poängen var mycket välkomna och det var oerhört viktigt för självförtroendet inför kommande matcher. 

Spelet i sig var inte mycket att hurra över och fortfarande så väntar vi på att spelet skall lossna. Oskar Jansson och Jake Larsson var de stora hjältarna. Oskar med några helt avgörande räddningar och Jake genom sin förmåga att vara på rätt ställe. Vad beträffar Jake så tycker jag mig se att det finns en stor förbättringspotential. Ni som läste min förra krönika noterade säkert att det var just dessa två jag plussat för i laget trots tidigare förluster. Förhoppningsvis visar ÖSK upp ett bättre anfallsspel mot IFK Norrköping nu på torsdag. En vinst skulle få knutarna att lossna hos spelarna.

Jag var själv i Norrköping och bevittnade IFK Norrköpings match mot IFK Göteborg. Östgötarna förlorad med 1-2 vilket var ett orättvist resultat. Örebrobekantingen Kalle Holmberg, som kom in en bit in på andra halvlek, var ytterst nära att göra mål vid flertalet tillfällen. En storspelande målvakt i Ioannis Anestis räddade både Kalles försök och övriga östgötars. Är ganska säker på att Kalle Holmberg finns med från start på torsdag. Det gäller för ÖSK att se upp med fasta situationer och inlägg från kanterna. Norrköpings spelare är mycket starka i huvudspelet. 

Allsvenskan i övrigt fortgår ungefär som väntat. MFF i topp med Häcken, AIK och Hammarby på de närmaste placeringarna.

Överraskningen är IFK Göteborg som kilat in sig på en andra plats.

I botten som väntat Falkenberg och Eskilstuna. Jag sticker fram hakan och påstår att de kommer att degraderas. De är klassen sämre än de övriga lagen på nedre halvan. Tror inte ÖSK behöver frukta dessa två lag.

Utgången av de två närmaste matcherna för ÖSK:s del kommer att ge en fingervisning om det blir att kämpa i botten eller en bekväm placering i den nedre delen av tabellen. 

Hatten av för Degerfors som ytterligare en gång avgjorde på tilläggstid efter ett 0-2-underläge. Bra moral, fysik och organisation ligger bakom de fina resultaten hittills. Norrby på Stora Valla på torsdag och vid ytterligare en trepoängare kan ambitionerna höjas. 

Förstår inte varför ÖSK och Degerfors spelar hemma samtidigt. Rena rama idiotin av de som planerar matchkalendern. 

Till nästa säsong: ”Gör om och gör rätt”. 

Karlslunds damer segrade återigen och har överraskat hittills. Hoppas den goda inledningen kan locka publik ner till Behrn Arena. Det behövs både för ekonomins skull och för att ge inspiration till tjejerna. Enligt min mening kanske det vore bättre att spela på en mindre arena och skapa en egen hemmaborg. Känns inte riktigt så just nu. 

Våra Division 1-lag blandar och ger. Forward letar fortfarande efter ett vägvinnande spel och släppte in fyra mål mot Sylvia. Mot Vasalund måste det bli tre poäng om inte krisen skall bryta ut. Karlslund kryssade mot Gefle och är fortfarande obesegrade, få insläppta mål tyder på bra organisation men det måste bli en trepoängare för att avancera i tabellen. Rynninge segrade på bortaplan och tog sig förbi Forward. Starkt gjort att vinna borta, nu väntar svåra Umeå hemma vilket blir en riktig värdemätare.  

En uppmaning till Nora BK:s spelare och ledare! 0-13 på två matcher är inte godtagbart trots klubbens genomlidna problem. Ingen skam att förlora, men man måste hedra tröjan man bär, oberoende av vilken serie man spelar i. 

Ser fram emot torsdagen. ÖSK mot Norrköping och Degerfors -Norrby. Matcherna kommer att klargöra och ge svar på vissa funderingar hos undertecknad. 

Fotbollshälsningar 

Thomas Nordahl

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.