Tidigare Norabo ställer ut i Konsthallen

NORA. Nora Konsthall inleder det ny utställningsåret med den tidigare Norabon Carl-Johan Ekberg och utställningen Age with Grace. Vernissagen äger rum den 19 januari och utställningen pågår till den 9 februari.

Jag har tidigare sett Carl-Johans konsthantverk där det råa i järnet möter den vackra designen. Nu ser jag med stor nyfikenhet fram emot hans vackra och något mytiska fotografier från Bergslagens skogar som för mina tankar till sagans värld, skriver kultursekreteraren Elin Sörman i ett pressmeddelande.

Carl-Johan Ekberg är alltså född 1968 och uppvuxen i Nora. Han har sedan år 2000 varit verksam som Creative Director och fotograf i Stockholm och har jobbat med stora varumärken genom rörlig film och fotografi. På fritiden åker han gärna hem till Nora och Bergslagens skogar med kameran runt halsen.

– Jag slutar aldrig att fascineras av det magiska morgonljuset och naturens oändliga patina som tycks upprepa sig i både det lilla och det stora. Det är bara naturens äkta grundämnen som tål att formas och som bara blir vackrare och vackrare med tiden. Något som våra förfäder förstod då det byggde för framtiden, men som vi tappat bort i ett skenande konsumtionssamhälle, skriver Ekberg själv i en presentation inför utställningen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.