Irja Gustavsson vill gynna företagen.

Tidigarelagda investeringar ska rädda företag

LINDESBERG. Lindesbergs kommun har fattat ett rekordtidigt beslut om budgeten för 2021 för att på så sätt kunna tidigarelägga en rad investeringar och i förlängningen hjälpa näringslivet i kommunen.

-Genom att tidigare påbörja de här projekten kan vi gynna våra företag i kommunen under den här tiden som innebär påfrestningar för ekonomin, säger kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson (S). Det gäller att vi är kreativa för att klara av att hålla i och hålla ut.

Politikerna gör vad de kan för att försöka få näringslivet att hålla ut under Corona-pandemin. Man försöker nyttja de lokala företagen i så hög grad som möjligt, man betalar fakturor inom en vecka och nu tidigareläggs alltså investeringar för att hålla liv i de lokala entreprenadföretagen.

Att tidigarelägga budgeten, som normalt tas i slutet av året, var ett enhälligt beslut som samtliga partier står bakom.

-Beslutet om budgeten är tidigarelagd för att hinna göra upphandlingar nu under året och sen starta igång allt tidigt 2021. Själva projekten fanns med i planen för 2021 men skulle budgeten ha tagits i december i år så hade det dragit ut på tiden innan underhållet hade kunnat påbörjas då många av projekten kräver en förstudie, upphandling och andra delar som tar tid, säger Irja Gustavsson.

Fyra projekt kommer finnas bland de som tidigareläggs.

  • Vändplan i Guldsmedshyttan
  • Reservvattenledning Nora – Lindesberg
  • Lindesbergs reningsverk
  • Vägbelysning Ramsberg

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.