Hanna Fridhamre

Tillbakablick och framgång

Hanna Fridhamre
Hanna Fridhamre

I lördags gjorde jag en lite tillbakablick på min träning samt hur det har gått. Kan stolt konstatera att det sakta går framåt. När jag startade med crossmix i augusti så hade jag 5 kilo på stången och nu är jag uppe i 20! Jag har länge haft 17 kilo på stången och kände nu att det var dags att öka samt utmana mig lite mer, och jag fixade det. Tungt är de men jag klarar av det vilket är en otroligt skön känsla.

Även i löpningen går det framåt, sprang i torsdags med en kompis. Vi sprang 11 km tillsammans och sedan fortsatte jag en extra sväng så summan blev 13,3. Löpningen gick oförskämt bra och det är otroligt att kunna känna att en mil är en baggis nu. Förut var jag glad över att klara allt över 5 km men nu så blir man till att fundera på om man ens behöver duscha efter 5 km.

Så det svåra för mig är nu att få ihop en bra kombination av löpning och annan träning, båda är ju lika kul och jag vill ju så mycket. Har i alla fall kommit fram till att jag ska springa en kortare runda, en längre samt köra en intervall i veckan. Intervallträningen ger otroligt mycket i både snabbhet och styrka men är ju inge rolig att göra själv så den gör jag tillsammans med min underbara löpgrupp. Jag är så otroligt glad över att jag startade den och att det fanns de som ville vara med. Känner att vi tränar på en bra nivå, vi peppar varandra för att inte tala om den sociala samvaron, den är nog absolut bäst. I söndags var jag inte på bra humör men efter att vi hade kört vår löprunda med styrka så kändes det mycket bättre och mungiporna var upp igen.

Igår gjorde jag även premiärturen på cykel till jobbet. Jag har som mål att cykla minst en gång i veckan. Men oj va segt det var, för det första var benen redan lite stumma men det känns att nu fick andra muskler jobba samt att rumpan inte är van. Men det var bara att bita i för till jobbet måste jag ju. Väl framme kunde jag konstatera att jag hade cyklat mina 2,3 mil på 1,00,22. Den tiden får jag känna mig nöjd med för att vara första gången, cyklade även hem på en timma och då kan jag säga att benen var stela. Jobbigast var nog ända att bli omcyklad att racerkillar på vägen hem 😉 Men riktigt härligt att vara igång med det, känns ju i plånboken också så det är ju en bonus.

Idag har jag en efterlängtad vilodag och passar då på att anmäla mig till Kumla stadslopp den 27 april, loppet är på 10 km. får se om jag kan slå personligt rekord denna gång 

 

Ha nu en trevlig träningsvecka alla!

HANNA FRIDHAMRE

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.