Tipspromenad i härligt vinterväder

Korpen-1

NORA. Frågeprogrammen på TV är populära, men även Korpens tipspromenader på söndagsförmiddagar lockar många motionärer.

– Ett sätt att träna hjärnan och komma ut, säger Annika Carlsson som idag skrivit frågorna.

Sedan 70-talet har den lokala Korpenföreningen arrangerat tipspromenader, och idag söndag så drog 2013 år motionsrunda igång. Väderleken spelar ingen roll, promenaderna ställs aldrig in. Denna söndag hade de tävlande hade tur med vädret, strålande solsken och minus två grader.

Att tipspromenaderna är populära visar antalet besökare som ibland är upp till 100 personer. Slingan som ska promeneras brukar variera mellan två till fem kilometer, och brukar ta cirka 40 minuter att gå. Många stannar och diskuterar en stund för att försöka hitta rätt svar. På varje frågelapp finns en hänvisning i vilken riktning nästa fråga är, men det händer att det blir fel.

– Börjar en gå fel så är det många som följer efter, säger Annika och skrattar.

Tanken med tipspromenadens sträckning är att komma runt stan så mycket som möjligt och banan varierar, ibland mot Dalsta och ibland mot Haga.

Magnus Hallander är först in efter en dagens tur. Som hjälp har han mobilen och ett program som mäter sträckan. Men att använda smartphones som hjälpmedel till frågorna tror de inte på.

– Det är heder som gäller, säger Ingegerd Holmgren som idag sitter i kassan, många kanske tittar efteråt men inte under promenaden.

Antalet vinnare varierar, ibland inte en enda och som mest 12 deltagare, men då har frågorna varit för lätta.

Berit Jansson och fem vänner brukar träffas på söndagarna och gå promenaden.

– Vi tycker det är trevligt med tipspromenaderna, säger Berit.

Hur svåra frågorna är varierar och några gånger har de känt sig säkra på att de svarat rätt men gissat helt fel. Men alla rätt har hänt att de haft några gånger.

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.