Tommy Körberg gäst på Caprice 2018

Tommy Körberg gästar Harmonis Caprice 2018. Här från ett framträdande på Bomans Hotell i Trosa.

LINDESBERG. På 24i-redaktionen har han varit en tippat gästartist sedan 2000, men först 2018 är Tommy Körberg den kända gästen när Manskören Harmoni sätter upp Caprice 2018.

– Jag har ringt varje år sedan 2010 och i år funkade det, säger Manskören Harmonis ordförande Roland Hellsing.

Roland Hellsing

Äntligen, skulle Gert Fylking förmodligen säga. Manskören Harmoni har under 34 år förbrukat de flesta artister som kan samsas med en kör, och många har säkert saknat den största av alla, nämligen Tommy Körberg.

– Fantastiskt roligt, säger Roland Hellsing. Jag pratade med Tommy Körberg för några dagar sedan och det lät som om han tyckte att det här skulle bli roligt.

Manskören Harmoni har bockat av de allra flesta, men aldrig lyckats nå riktigt ända fram till Tommy Körberg. Men nu är det alltså äntligen dags. Det finns kanske några, om möjligt, liknande stjärnor kvar… Malena Ernman, Loa Falkman… Chris Kläfford, men det finns ett år även efter 2018.

– Det här är faktiskt 35:e capricen, säger Roland. Och det är åttonde gången vi är i arenan. Förra året tror jag att vi var 120 personer som var involverade i produktionen.

Roland Hellsing har förstås rätt. Capricen har haft en fantastisk utveckling sedan man valde att satsa på Lindesberg Arena och såväl publik som förväntningar har vuxit enormt.

– Det är en väldigt stor skillnad mot åren i Lindeskolans aula, säger Roland. Då hade man kanske 1700 i publiken delat på tre framträdanden. Jättebra så, men vi hade 2400 första året i arenan och med hjälp av sponsorer har vi kunnat bygga upp en riktig show. Under de senaste åren har vi väldigt mycket att tacka dirigenten Rickard Larsson för. Han betyder fantastiskt mycket idag.

Vad är då skillnaden mot förr?

– Arenan betyder nog mest. Vi måste helt enkelt leverera och vi i manskören tränar stenhårt. I år har vi föryngrat ytterligare, men våra veteraner och hedersmedlemmar betyder fortfarande väldigt mycket.

Lördag morgon släpps biljetterna för 2018 med Tommy Körberg som känd gästartist. Är du nervös?

– Nej, förra året sålde vi 2000 biljetter under den första veckan och jag skulle bli förvånad om det inte blir minst lika mycket i år.

Posted by on 1 december, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,KULTUR/NÖJE,LINDESBERG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.