Tommy och Gunilla tog Linde med storm

LINDESBERG. Såklart blev Caprice nummer 35 en stor succé. Med Tommy Körberg och Gunilla Backman som gäster blev Caprice 2018 en årgång att lägga på minnet.

Tommy Körberg utropades som gästartist kring första advent och en vecka senare var 3600 biljetter sålda. Körberg har varit ett tippat namn i många år, och när han äntligen dök upp gjorde han förstås ingen besviken. När Körberg påbörjade ”Stad i ljus” liknade Lindesberg Arena en andakt med Livets Ord, på den tiden pastor Ekman härjade i Uppsalatrakten. Fast i ett bättre syfte…

Och Tommy Körberg lyckades ”frälsa” hela Lindesberg på tre minuter.

Tommy Körberg drev friskt med sig själv, sin längd och sin vikt, men summerade med att ett ego som hans inte skulle rymmas i den ganska korta rocken om inte magen fanns på plats.

Sjöng gjorde Körberg och publiken njöt, för att skriva en underdrift.

Manskören Harmoni höll en ganska låg profil innan pausen, men hyllningen till bortgångne Sven-Erik Magnusson föll i publikens smak. Flera solonummer, bland annat de av Harmonigeneralen Roland Hellsing och Lindesbergs alldeles egen Martin Almgren, hördes säkert ända till himlens Värmland där den forne frontfiguren i Sven-Ingvars numera håller till.

Den hemliga gästen då? Inte känd hos gemena man på samma sätt som Tommy Körberg eller Martin Almgren, men Gunilla Backman har fler strängar på sin lyra än de flesta artister i Sverige. Med 1000 föreställningar som Cosette i Les Misérables, i Sverige, Tyskland och London, och över 500 föreställningar som huvudrollen Donna i den svenska produktionen av Mamma Mia! på Cirkus kan ingen ta ifrån Backman en titel som den svenska musikalstjärna hon är.

Det blev musik från såväl Mamma Mia! Och Les Misérables och publiken i Lindesberg kände igen varenda nummer.

Ungefär 4200 personer såg årets två förställningar av Capricen och då alla biljetter var slutsålda redan efter en vecka måste Manskören Harmoni fundera på hur man ska fortsätta sin succé. Ljudet i arenan är klockrent perfekt, men ljussättningen har varit bättre. De flesta är på plats med anledningen av alla män i manskören Harmoni, men konstgjord rök och lite bristfälligt ljus gjorde att kören hamnade i en slöja i skymundan. Kanske kan scenen ställas på den sydvästra kortsidan istället för på långsidan? Succén är dock oomtvistad och besökarna pratade redan i paus om Caprice nummer 36.

Klicka på bilderna om du vill se dessa i större format.

1 Comment

  1. Kan bara hålla med om att artisterna var fantastiska. Röster som ger rysningar, oavsett om det var Körberg eller Eremo..
    MEN stora delar av publiken på sena föreställningen var usla konsertgäster, dom var genant stela och satt som sippa gamla ungmöer. Den fantastiska stämning som var förra året fanns det tyvärr inte mycket av…det var mest drag när martin almgrens bror sjöng låten ”en gammal amazon”…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.