Jonas Cederulf

Tradition att inleda påsken uselt

Jonas Cederulf
Jonas Cederulf

Påsken är här igen. De senaste åren har jag skapat mig en egen tradition under påskveckan, och det är att inleda den så uselt som möjligt. Förra året såg jag till att köra lite för fort i centrala Frövi, vilket ledde till en saftig bot. I år inledde jag veckan med att under ett försök att klippa ner min ena lilltånagel sätta nagelsaxen djupt in i tumsenan. Blodvite uppstod.

För övrigt har jag inget att invända mot påsken. Eller det skulle i så fall vara det oerhört vacklande budskapet. Vad är det egentligen jag borde tala om för mina barn? Handlar påsken om harar, godis, påskkärringar, ägg och sill eller Jesus? Oavsett vilket så låter mina vänner i livsmedelshandeln att detta är deras värsta helg under året. Men så säger de oavsett vilken helg det än handlar om.

Blir det verkligen någon vår 2013?

Leksand och Örebro tog sig upp i ishockeyns finrum igen. Jag förstår om många reagerat över Leksands kommuns svågerpolitik gentemot ishockeyföreningen. Onekligen sticker det i ögonen, men jag tror näppeligen att det här är något unikt för Leksand. Osynliga kontrakt finns överallt.
Örebro hockey var, minst sagt, den stora överraskningen i sammanhanget. Det värmer i hjärtat att se en euforisk (och lite tandlös) Niklas Lihagen skrika ut sin glädje. Lihagen, som var sekunder från att dö på sin post i hockeyrinken, men som efter hjärtmassage från domaren Volmer Edkvist överlevde. Jag hade äran att under Lihagens yngre tonårsperiod vara hans fotbollstränare och jag gläds för hans och övriga Örebro hockeys skull. Idrott är bedövande vackert ibland.

Har några veckor i rad tittat på Antikrundan, och gillat det. Bör jag söka hjälp?

Min känsla gällande VM-kvalmatchen visade sig stämma. Svenskarna agerade helt utan pondus, självförtroende, aggressivitet eller ens ”shining”. Än värre, tro det eller ej, var det i träningsmatchen mot Slovakien. Där fick många oprövade landslagskort visa upp sig, men för många av dem var det nog också slutet på deras landslagskarriär. Med ett lysande undantag, Kristoffer Nordfeldt. Målvakten från Brommapojkarna såg onekligen sin chans, och tog den. Känns extra bra när Andreas Isaksson stått i landslagsmålet i sisådär 157 säsonger.

Finns det någon som på ett logiskt sätt kan förklara för mig vad ”Du blir vad du äter” egentligen står för och betyder?

V75 imorgon söndag. Enkel match. Vi spikar Jorma Kontios uppsittningar i första och sista avdelningen. Tar med alla hästar och några till i kallblodsloppet och i gulddivisionen. Sedan tar ni med Yank Dreamcatcher (häst nr 3 i avd 4) som enligt tränaren kommer rekordsänka med minst 3 sekunder… Påskgodis!

En glad påsk vill jag önska samtliga som läser detta!

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.