Trafik och cyklister

Freddy_bloggSen senaste bloggen så har det inte hänt särskilt mycket på träningsfronten. Jag lyckades med att få den här förkylningen som nästan alla verkar ha förtillfället men nu är jag bättre så nu är det bara och börja träna igen. Säsongen är inte särskilt långt borta då vi börjar tävla i slutet av Mars nere i Belgien men mer om det i nästa blogg. Jag hade tänkt skriva om träning och förkylningar denna vecka, men förra helgen fick jag ett väldigt tråkigt besked från Storbritannien. En bekant till mig omkom på en tävling, jag vet inte så mycket detaljer mer än att det var en bil inblandad. Så under veckan som gått så har tankarna vandrat och jag har funderat ganska mycket på min egen olycka då det också var en bil och en parkerad van inblandad och vilken tur jag hade som överlevde och inte fick större skador än jag fick.
Eftersom jag inte varit bosatt i Sverige på ett tag vet jag inte exakt hur bilister ser på oss cyklister här hemma. Men jag vet hur farligt det var på vägarna runt om i Storbritannien och hur nära alla bilister kom när de körde om oss. Vi cyklister får alltid höra att vi ska cykla på ett led,vi betalar inte vägskatt och vi bryter mot lagen om vart annat osv. Visst jag kan hålla med om att det finns många oansvariga cyklister som cyklar mot rött, inte tar hänsyn mot andra trafikanter och bryter mot trafikreglerna. Men hur många bilister bryter inte mot trafikreglerna om vartannat, så på det stora hela tror jag cyklister och bilister måste bli bättre i trafiken och respektera varandra mer.
Som jag skrev tidigare så ligger vi cyklister ofta två i bredd när vi är ute och tränar DETTA är inte för att göra bilister arga och irriterade utan av säkerhetsskäl. För ofta när man ligger på ett led går bilen så nära att den nästan nuddar oss när den kör om. Så om man ligger två i bredd så får vi oftast lite mer utrymme men när vi ser att vi bildar en lång kö bakom oss går vi (alla jag tränar med) in på ett led så att det blir lite lättare att köra om men jag ser alltid till att ligga en bit ut från vägkanten så att bilen måste gå ut lite mer, detta pga vad jag skrev tidigare.
Så snälla tänk på detta när ni ser cyklister ligga två i bredd, vi har inte mycket skydd på oss förutom hjälmen. Så i en fight mellan en bil och cyklist förlorar alltid cyklisten och risken är ganska stor att cyklisten får betala med sitt liv.
Nu till något annat, till helgen bär det iväg till Halmstad där vi ska ha en sponsor träff med teamet och jag ska även få hämta min nya cykel för denna säsong. Sen ska jag för första gången träffa hela teamet då vissa cyklister bott utomlands under vinter halvåret så det är något jag ser framemot riktigt mycket.
Caio Caio
FriwayKilman logo 340Speedplay (1)tecBandstal

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.