Trafiken fortfarande en vanlig brottsplats

BERGSLAGEN. Fortfarande är våra vägar en vanlig plats för brott. En liten ökning av det totala antalet trafikbrott i Bergslagen kan skönjas, men de flesta som kör påverkade upptäcks aldrig.

Gör man en sökning i 24i-arkivet och knappar in drograttfylleri eller rattfylleri får man ett stort antal träffar på artiklar som innehållit de orden. Ändå är antalet anmälda fall relativt få. Om det handlar om att polisens provmöjligheter i samband med en misstänkt drograttfylla inte håller måttet är okänt, eller skriver media om nästan alla fall där droger och bilkörning ingår?

Totalt sett ökar trafikbrotten en aning i 24i-området. Statistiken innefattar inte rapporterade hastighetsöverträdelser, men det som kanske överraskar mest inom kategorin trafikbrott är antalet anmälningar som rör olovlig och grov olovlig körning. Alltså personer som vid kontroll visar sig sakna körkort och som vid upprepade förseelser får brottet rubricerat som grovt.

Statistiken visar alltså antalet anmälda brott, alltså brott som på ett eller annat sätt har bearbetats av polis och/eller åklagare. Även om ett brott avskrivs finns anmälan kvar i statistiken. Inte heller finns någon statistisk koppling till hur många som fällts i domstol för de brott de misstänkts för.

Artiklarna om brott i Bergslagen kommer att publiceras under vecka 16.

Klicka för större bild.

Posted by on 23 april, 2017. Filed under BROTT I BERGSLAGEN 2016,HÄLLEFORS,LINDESBERG,LJUSNARSBERG,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 kommentar till Trafiken fortfarande en vanlig brottsplats

 1. S Johansson

  23 april, 2017 at 14:23

  Klientelet, måste ju transportera sig runt tillhållen.

  Om polisen tar bilarna, så blir det till att åka cykel.

  Tar man dessutom ett stadigt tag om kulorna, på ”chaufförerna” så piper dom nog fram vem som sålt/dealat skiten, som dom är höga på.

  Hälarna är viktiga, eftersom dom servar många kunder, i omvandlingen av stöldgods till droger.

  Naturligtvis bara drömmar om en säkrare 50-a. Tills vidare gäller det att hålla sig undan för idioter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.