Hanna Fridhamre

Träning och avundsjuka

Hanna Fridhamre
Hanna Fridhamre

Nu måste jag få gnälla lite. Vad är det med träning och den svenska avundsjukan? När jag inte tränade alls eller de perioder då jag tränade ”normalt” fick jag aldrig höra några kommentarer men nu!

Nu får jag ofta höra att jag tränar alldeles för mycket, hur har jag tid, borde jag inte göra annat, lägga min tid på annat. Det enda jag kan känna är att nej, jag har nu valt att träna så här mycket och mår bra av det.

Sen finns det de som ibland är oroliga i all välmening angående mig och min träning, det är inte dessa vänner jag pratar om.

Man ska inte generalisera och nu kanske jag sticker ut hakan, vilket jag sällan gör, men det känns som att de som inte tränar men så gärna vill, lätt gnäller på dem som faktiskt gör de. Varför kan man inte bara vara glad för den som faktiskt gör något som dem gillar istället för att hänga upp sig på dem. Ge ett peppande ord eller stöd. Så nu känns det genast lite bättre 🙂

Min träning hur går den då? Jo som jag skrivit tidigare så är jag inne i en lite tung period med lite skador m.m. Jag har nu bestämt att lägga om min träning för att vissa kroppsdelar ska få vila. Därför kommer jag nu att ta det lite lugnare med styrketräningen och satsa mer på löpning och konditionen.

Som jag tror att jag skrev i ett tidigare inlägg så är jag ju anmäld till Startmilen i april, fick ett mail tillbaka från tävlingsledningen att man var tvungen att vara knuten till en förening för att få starta. Så nu är jag en stolt medlem i Nora Långlöpning, vem hade kunnat tro de. Mamma och pappa sprang och var med där under många år så lite roligt är det att jag nu kom med. Nu är det min tur att föra traditionerna vidare från familjen.

Ja löpningen går verkligen framåt och jag kan nu stolt säga att en kort runda för mig är på 7-8 km, en lagom runda är 10-11 km och en längre runda ligger på 15 km. Nu gäller det att skynda långsamt så hoppas jag verkligen kunna slutföra mitt stora mål för i år som är att springa minst en halvmara (2,1 mil).

Så jag gnetar vidare och hoppas ha ännu positivare resultat angående mina skador nästa vecka.

Ha en härlig träningsvecka alla där ute och kom ihåg att ett peppande eller uppmuntrade ord betyder så mycket 🙂

4 Comments

 1. Var nog bland det larvigaste jag hört! Finns det folk som irriterar sig på det? Är avundsjuka? För att man tränar hårt?
  Och gör det man vill och mår bra av?
  Ja, jisses -mycket ska man höra innan öronen trillar av.
  Hejjar på dig! Å träna du hur mycket du vill!
  De andra kan fortsätta ’gnälla’ -om de tycker det stärker dem! 🙂 Lycka till o kör hårt nu!
  /Madde

 2. Tack Christel, alla har det någonstans inom sig, gäller bara att hitta rätt 🙂

  Tack för de peppande orden Linn. Tycker du oxå gör ett kanonjobb, kram

 3. Vad duktig du är Hanna! Önskar fler kunde omsätta tanke i praktik när det gäller att hitta ett sätt att må bra på. Jag försöker, men lyckas inte alla gånger.

 4. Känner så väl igen det där.
  Andra vill att man ska vara mer ”normal”. Träning menas promenader i veckan. Äta mat som alla andra. Tror folk blir stressade över att man tränar och äter annan kost. Det blir bra resultat. Men alla är inte villiga att förändra sitt beteende MEN vill gärna ha en snyggare kropp.
  Det krävs tid och disiplin. Alla prioriterar sin tid man vill lägga på sina intressen. Tycker du har gjort ett strålande jobb med din träning.
  Pepp pepp.
  Kram Linn

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.