Trattisarnas tid är nu

MAGASIN. Den gula kantarellen är långt ifrån den enda svamp vi plockar, även om många nöjer sig med den signalgula delikatessen. Den betydligt senare trattkantarellens tid har precis börjat.

Hittar man en trattkanterall, så hittar man oftast betydligt fler. Men för ett otränat öga kan de små läckerheterna vara svåra att upptäcka. Brunsvarta och små gömmer de sig lätt i naturens bruna höstkostym.

De gula kantarellerna är förstås favoriten för de flesta, men många svampälskare håller trattkantarellen för att vara minst lika god. Torkade är trattisarna användbara såväl i såser och redningar som smaksättare i grytor och pastasåser.

De flesta väljer att torka trattkantarellerna. En svamptork är det moderna sättet att få ett bra resultat, men utspridda ovanpå värmepannan fungerar också – om än inte med samma kontrollerade resultat.

Trattkantarellernas period har precis börjat och många plockar dessa ända fram till dess frosten lägger sig.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.