Anton Björkman fungerar perfekt ihop med Alexander Kovalonok.

Tre poäng för Lindlöven mot Teg

LINDESBERG. Helgen började bra för Lindlöven, som tog en övertygande seger mot Tegs SK hemma i Lindehov. Med en Alexander Kovalonok i strålande form vann Löven med klara 6-3 (2-1, 3-1, 1-1) och efter sex poäng (!) går Kovalonok upp i toppen av seriens poängliga.

Lindlöven bjöd publiken på stundtals riktigt bra spel i lördagens hemmamatch mot Tegs SK. Så kallad kemi har hittats i Lindlövens kedja med Alexander Kovalonok, Anton Björkman och Wilson Johansson. Två mål av Björkman mot Teg och två av Kovalonok – men hela sex poäng för Kovalonok, som var inblandad i samtliga hemmamål (!).

Det är roligt att se spelare som Alexander Kovalonok. Det hade förmodligen kunnat bli en karriär i SHL, men med en civil satsning parallellt med ishockeyn har Hockeyettan blivit en naturlig plattform. Det blev några säsonger med Nybro i Allsvenskan och så sent som förra säsongen lånades Kovalonok ut till allsvenska Västervik när dåvarande klubben IFK Arboga spelat färdigt.

Nu fick Lindlöven en kanonstart på helgen och kan i lugn och ro ladda för söndagens hemmamatch mot Piteå, ett Piteå som fick stryk med 2-5 mot Borlänge idag. 466 åskådare i Lindehov under lördagen visar att intresset är stort och borde bli ännu större till söndagsmatchen.

Mål Lindlöven: Anton Björkman 2, Alexander Kovalonok 2, Ludvig Hultgren, Daniel Backman.

Kovalonok är alltid i centrum.
Kunde blivit fler poäng…
Wilson Johansson blir bättre för varje match.
Förre Lövenspelaren Anton Tano blev målskytt mot sin förra klubb.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.