Maria Evaldsson och Johan Linderkers har fullt upp redan från början.

Tre Sjöars Kök ny aktör med lokal prägel

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/NÄRINGSLIV/NORA
Maria Evaldsson och Johan Linderkers har fullt upp redan från början.
Maria Evaldsson och Johan Linderkers har fullt upp redan från början.

USKAVI. Johan Linderkers och systern Maria Evaldsson började prata om cateringverksamhet i december förra året och redan i januari i år var företaget Tre Sjöars Kök & Mejeri AB bildat.

– Vi satsar på närproducerat och ekologiskt i så stor utsträckning som möjligt, berättar Johan.

Tankarna i december handlade om catering. Johan Linderkers driver sedan tidigare lantbruk med både kött och mjölkproduktion och olika egentillverkade ostar fanns redan på repertoaren.

– Jag såg den nya verksamheten som en förlängning av mina andra verksamheter, säger Johan. Maria har ju sysslat med mat under många år och tanken var att vi skulle bygga ett cateringkök.

Men så blev det inte. När Maria och Johan som bäst planerade för köksbygget fick de höra att Uskavi stod utan restaurangentreprenör inför sommaren och efter bara några dagar hade de tagit över ett fungerande kök – och en restaurang med café.

– Vi har redan börjat leverera cateringmat, berättar Maria. Man kan väl säga att vi smyger igång.

När det kommer till fakta handlar det dock inte om någon smygstart. Cateringverksamheten är redan igång och cafédelen kommer automatiskt igång när camping- och badgäster kommer till Uskavi. Under Mors dag i slutet på maj kommer man att servera en Mors dagsbuffé och den 7 juni startar man med söndagsluncher. Och första måndagen efter midsommar börjar man servera dagens lunch.

Dessutom ska en gårdsbutik inredas i en del av restaurangen där diverse delikatesser kommer att finnas.

– Vi får sedan känna av vad kunderna har för önskemål, säger Johan. Ledordet nu när vi startar är att vi aldrig ska säga nej. Men vi har vår inriktning med närproducerat och ekologiskt som vår huvudidé.

Köttet kommer från den egna gården och de egenproducerade ostarna kommer också att finnas med på menyn. Johan berättar hur han arbetar för fullt med att hitta leverantörer i närområdet.

– Potatisen kommer från Fanthyttan och grönsaker finns i närområdet. Det är fisk som är svår att köpa lokalt.

Exakt hur det färdiga konceptet kommer att se ut är något Maria och Johan arbetar med för fullt just nu, men tanken är att en matgäst antingen väljer att äta i restaurangen, kommer till Uskavi för att hämta mat eller får den hemskjutsad.

– I förlängningen vill vi både kunna ordna maten ute i naturen på en skogsdag eller arrangera middagen vid ett bröllop med putsade skor.

Med det lokalproducerade konceptet väljer man inte priset som ett främsta konkurrensmedel. Istället hoppas man kunna bjuda alla matgäster på en kvalitativ matupplevelse oavsett det är gäster i restaurangen eller cateringkunder.

– Den lokala tanken ska finnas med i allt, säger Johan. Den mat vi serverar ska vara bra och en matgäst ska kunna äta med gott samvete.

– Och man får vad man betalar för, fyller Maria i.

Cateringverksamheten är redan igång och här ska några kunder smaka på de lokala godsakerna.
Cateringverksamheten är redan igång och här ska några kunder smaka på de lokala godsakerna.

1 Comment

  1. Lycka till.

    Lite tips; bygden runt Tvååker Halland går som tåget.
    satsa på lite reseresh i det området

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.