Tredjeplats och fortsatt ledning för Philip

Foto: Johnny Loix

METTET/BELGIEN. Philip Gehrman fick med sig en tredjeplats hem efter helgens EM-tävlingar i Mettet i Belgien. Philip delar nu EM-ledningen med norrmannen Lars Øivind Enerberg.

– Skönt att komma till nästa tävling som EM-ledare trots att det strulat lite här nere i Belgien, säger Philip Gehrman.

Philip Gehrman går från klarhet till klarhet i toppskiktet i EM för touringbilar. Philip startade finalen i Mettet, Belgien, från andra startled, och körde i mål som trea efter norrmännen Lars Øivind Enerberg och Anders Bråten. Gehrman och Enerberg står nu båda på 48 poäng inför nästa EM-deltävling i England om två veckor. Trea ligger Bråten, bara en poäng efter.

– Bilen fungerar bra och de förändringar som vi har gjort på bland annat fjädringen inför den här säsongen har gett resultat. Fjädring och diff fungerar riktigt bra och jag kan komma till tävlingarna med ett bra självförtroende efter den fina starten på säsongen, säger Philip.

Philip Gehrman kommer under säsongen att köra fem EM-tävlingar och sex SM-tävlingar och målsättningen är att vinna både EM och SM. I SM blev det en  tredjeplats 2016 och den ska nu förbättras. Ändå tävlar Philip SM med en motorsvagare bil än konkurrenterna då hans Ford Fiesta MK7 är byggd för EM-serien och har en volym på 2000cc mot 2400cc i konkurrenternas bilar i SM.

– Jag tycker att vi är där vi ska vara just nu, säger Philip. Vi har samlat erfarenhet som är väldigt viktig och vi har en ny chefsmekaniker som har kommit in i teamet väldigt bra.

Närmast väntar SM-deltävlingen i Strängnäs kommande helg och därefter drar EM-cirkusen vidare till Lydden Hill i England sista helgen i maj.

Foto: Johnny Loix

Posted by on 15 maj, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,LINDESBERG,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *