Ett missat utslag på femman räddades med fairwayklubba av Frövibekantingen Benny Gill.

Trevlig semestergolf på Lindesbergs GK

LINDESBERG. Lindesbergs GK har haft en fullmatad semestergolfvecka och under fredagen avgjordes Hemköps-trippeln, en tävling som avgjordes med sex hål fyrboll, sex hål greensome och sex hål foursome.

-Det är svårt, sade greenkeepern Benny Åhrlin som spelade i par med Johan Sjöqvist. Man vet aldrig om det ska rulla när man puttar från foregreen.

Det har varit en succévecka på Lindesbergs GK när semestergolfen har pågått under veckan. Någon Corona har inte diskuterats, men startlistorna har varit fyllda till brädden.

På fredagen var det dags för Hemköps-trippeln och 83 (!) par var anmälda. Starten gick redan klockan 07.00 och sista grupp startade klockan 14.00. Sex hål fyrboll, sex hål greensome och sex hål foursome gjorde tävlingen extra intressant.

När 24i gästade banan vid vid 13-tiden pågick spel överallt och beslutet blev att gå den riskfyllda promenaden de första nio hålen baklänges. Alltså start på nian mot bollriktningen fram till starten.

Många fina slag slogs, men också en och annan miss. På trean höll Per Eriksson på att släcka ned 24i för gott med en klockren snedträff som till slut landade vid jordkällaren på tvåan.

-Jag har ingen aning om hur det kunde bli så, sade Per efteråt. Jag blev väl nervös av din kamera.

I den sista bollen för dagen dominerade Frövis Fredrik Öster. Med sig hade han Anders Sjöberg och tillsammans med Anders Lindqvist och snart blivande NHL-proffset Mathias Bromé hade man säkert en rolig fredagseftermiddag.

När detta skrivs är inte alla klara med sina 18-hålsrundor och 24i kommer att uppdatera med resultat när dessa är klara. Under tiden får ni klara er med ett par dussin bilder. Vi hann skriva bildtexter till en del, men långt ifrån alla.

Greenkeepern Benny Åhrlin puttade från foregreen på nian och tyckte att foregreen kunde ha klipps ned två millimeter till.
Läkaren Anders Berg spelade brittiskt – hårt och lågt.
Snart NHL-spel för Mathias Bromé, men först lite allvar på Lindesbergs GK.
LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl hade birdiechans på femman samtidigt som han viskade att två tunga nyförvärv är på ingång. Birdien blev dessvärre en boggey.
Anette Sandström med en bra spoon på tvåan.
LIF-spelaren Linuz Andersson spelade en brandgul boll, men måste få pris för den snygga klädseln.
Anna-Lena Andersson lyste av självförtroende.
Per Eriksson höll sånär på att lägga ned 24i med en rejäl snedträff. Per hamnade i jordkällaren på tvåan – med sitt utslag från trean.
Frövistjärnan Fredrik Öster visade klass redan från start.
Anders Lindqvist gjorde det bra.
Fredrik Öster lägger ribban högt redan på ettan.
Anders Sjöberg startade lugnt i par med Fredrik Öster.
Birgitta Berg hamnade i trubbel på tvåan, men löste det.
Här fanns det power.
Jimmy Gustavsson kämpade tillsammans med Ricky Nordahl.
Lena Eriksson utnyttjar ytorna på nian.
Fin sving från Mikael Berglund.
Tomas Öhmar spelade ihop med Jan Källberg och tog i för allt han kunde på fyran.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.